Remco van Maanen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Remco van Maanen. Foto: Frank Vinkenvleugel

'Ook bij badminton zeggen we: Mooie bal!'

DINXPERLO - Bij Dios (Dinxperlo Omnisport) wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan diverse zaalsporten, die we van tijd tot tijd belichten. We praten met Remco van Maanen die al sinds 2004 lid is en veel plezier beleeft aan badminton.

Door Waltraud Wensink

Veel mensen kennen badminton van de camping, daar wordt bij mooi weer al snel naar de shuttle en het racket gegrepen. Bij ieder zuchtje wind waait de shuttle net een verkeerde kant op of vliegt hoog over je heen, de bespanning van het racket is van matige kwaliteit, dus de kans dat de voorkant van je shuttle ergens tussen blijft zitten is groot. Je speelt vaak op gras, er is een net dat scheef hangt of soms helemaal geen net. Maar desondanks is het plezier dat je eraan kan beleven en het gezellige imago is groot.

'Ook al spelen
we recreatief,
het fanatisme
is groot'


Remco: ”Maar dat is dan ook een van de weinige overeenkomsten, de gezelligheid bij badminton. Voor de rest is het niet te vergelijken. Ook al spelen we momenteel recreatief bij Dios, het fanatisme is groot. Badminton is een snelle en wendbare sport, die echt dynamisch is. En denk dan niet te min over recreatief spelen, want menig recreant speelt de campingspeler er met gemak uit.”
Op dit moment bestaat het groepje mensen bij badminton uit 14 leden en er wordt gemengd gespeeld. “Toen ik pas begon, was er nog een groot aantal leden zowel bij de jeugd als senioren. Dat is nu helaas stukken minder en nieuwe leden zijn dan ook meer dan welkom. De huidige leeftijd van de leden varieert van begin 20 tot begin 80, hetgeen aangeeft dat je deze sport ook heel goed op oudere leeftijd kan beoefenen en ieder op eigen niveau. Het is spel wordt gespeeld op een klein veld met een net dat wat hoger hang. Het is de sport met de hoogste snelheid wat shuttle betreft. Deze kan als het fanatiek gespeeld wordt met hoge snelheid over het net geslagen worden. (Er zijn zelfs snelheden van de shuttle gemeten van meer dan 400 kilometer per uur, WW). En ook al speel je met een shuttle, als we een mooie move maken en daarmee de tegenstander weg spelen, spreken we bij bandminton toch van een ‘mooie bal’," lacht Remco.

Badminton bij
Dios is meer
dan alleen
sporten


In Nederland is badminton bij de jeugd niet echt meer heel bekend. Vaker wordt er gekozen voor de bekendere sporten zoals volleybal, gym of voetbal. Bij Dios kunnen ze op dat gebied de jeugd op dit moment ook geen competitie bieden. “Maar voor alle andere twijfelaars die een leuke sport zoeken waar bewegen, samen sporten, gezelligheid en plezier belangrijk zijn is badminton uitermate geschikt”, meent Remco. "Je mag een aantal keren vrijblijvend komen meedoen. Als nieuweling wordt je opgenomen in ons hele gebeuren en je komt er gemakkelijk tussen. We zijn als badmintonleden erg laagdrempelig. Wij zorgen voor een racket en shuttles als je zelf maar zorgt voor een paar goeie sportschoenen. Ook voor de sociale contacten is sporten belangrijk. Naderhand drinken we samen wat in het sportcafé. Het gaat om het complete plaatje van sportief bezig zijn met de gezelligheid en het plezier die daarbij horen. Aan het eind van het seizoen sluiten we af met een gezellige barbecue waar zelfs oud-leden nog wel eens aanschuiven. Badminton bij Dios is dus meer dan alleen het sporten”, zegt Remco.

Meedoen
Mocht je interesse hebben om eens mee te sporten bij badminton als recreant, kom dan op de donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur naar de Eurohal in Dinxperlo. Daar mag je vrijblijvend een aantal keren meedoen alvorens je beslist of je lid wilt worden.
Remco: ”Op de donderdagavond wordt er in de andere zaal ook Dynamic Tennis gespeeld, je zou er een combi van kunnen maken om te kijken welke sport het beste bij je past. Dus heb je zin om te sporten, ben je nieuwsgierig geworden, wil je het eens proberen, bij ons ben je van harte welkom.”

Voor meer informatie of vragen over Dios en badminton kun je kijken op de website.


www.diosdinxperlo.nl

Remco van Maanen. Foto: Frank Vinkenvleugel