Irma Houwers-Hulshof. Foto: PR

Irma Houwers-Hulshof. Foto: PR

Irma neemt met veel herinneringen afscheid

DINXPERLO - "Woensdag 31 mei is de dag. De dag dat ik de deur bij huisartsenpraktijk Schuurman & Teunissen voor de laatste keer achter mij dichttrek. Waarschijnlijk met een tas met persoonlijke spullen en een hoofd vol herinneringen." Aan het woord is Irma Houwers-Hulshof.

"Elf jaar geleden als praktijkverpleegkundige gekomen om de huisartsen te ondersteunen in de zorg voor hun patiƫnten: preventief, adviserend en luisterend. Waarin kan ik iets betekenen? Toen ik enkele maanden geleden besloot om mijn werk in de praktijk definitief te beƫindigen, merkte ik pas echt hoe belangrijk dit werk ook voor mij is. Waardevolle gesprekken over het leven, gezondheid, eenzaamheid, angst en verdriet, maar ook vol humor, het uitwisselen van brei- en haakpatronen en waardevolle adviezen over klussen in je huis en tuin. Kortom: ik voel mij een gezegend mens om dit te hebben mogen ervaren."
Ze kijkt terug op een kleine halve eeuw: "47 jaar, als ik het snel zeg is het niks, maar als ik terugkijk is het heel veel. Begonnen als leerling-verpleegkundige in ziekenhuis Ziekenzorg in Enschede, om werkend en studerend via IJsselstein en Utrecht als wijk-, jeugd- en praktijkverpleegkundige te eindigen in Dinxperlo. Een nieuwe tijd breekt nu aan, tijd voor thuis, huis en haard, maar ook voor amateurfotografie bij onder andere AchterhoekFoto en als vrijwilliger bij het Helenahuis in Aalten."
Een slotgroet van Irma: "De Band biedt mij de mogelijkheid om u te bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Hartelijke groet en goed goan!"