Jubilarissen van Excelsior werden in het zonnetje gezet. Foto: PR

Jubilarissen van Excelsior werden in het zonnetje gezet. Foto: PR

Jaarlijks voorjaarsconcert christelijke muziekvereniging Excelsior

Muziek

Feeling Good

BARLO - Op zaterdagavond 16 maart gaf muziekvereniging Excelsior Barlo onder leiding van Henk Jan Radstaak haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Het muzikale thema was Feeling Good’. De winter is (bijna) voorbij, overal bloeit de bloesem, en ook het weer werkte mee. Een prachtige dag voor een lenteconcert om je goed bij te voelen. Het repertoire dat gespeeld werd sloot daar perfect bij aan. Na de pauze werd het gelijknamige nummer onder andere bekend van Michael Bublé prachtig gespeeld.

Door Ed Doppen

Het concert ving aan met een melodieus Zweeds volksliedje, gevolgd door het concoursstuk Scadawerth. Met dit stuk gaat Excelsior dit najaar op concours naar Zutphen. Een veelzijdig stuk dat technisch en muzikaal veel vraagt van orkest en dirigent. Zeker een kanshebber om (weer) het concours te kunnen winnen.

Excelsior bestaat al meer dan honderd jaar. De hechte Barlose vereniging wordt gedragen door de inzet van haar trouwe leden. Deze trouwe leden werden in de pauze in het zonnetje gezet. Het publiek vond het mooi om te zien hoe meerdere generaties van sommige families lid zijn en zich enthousiast inzetten voor de vereniging. In de pauze werden de jubilarissen in het zonnetje gezet met een oorkonde, het speldje die daarbij hoort en een bos bloemen. De jubilarissen zijn, van jong naar oud: Hilde Kobus die 12,5 jaar lid is, Marieke Kobus en Henrieke Koskamp die 25 lid zijn, dan volgt Miranda ter Haar met 40 jaar lidmaatschap, en René Lammers en Bert van Eerden die beiden maar liefst 50 jaar lid zijn. De kroon werd echter gespannen door Bert Helmink, die maar liefst 60 jaar lid is. Bert werd bedankt voor zijn enorme inzet al die jaren. Hij werd een van de pijlers onder de vereniging genoemd. HIj werd daarom tevens benoemd tot erelid van Excelsior. In zijn reactie op de toespraken toonde Bert zich nuchter, maar duidelijk werd wel dat hij de vele felicitaties en goede wensen van de leden zeer waardeerde.

Na de pauze begon de slagwerkgroep onder leiding van de nieuwe dirigent Jos Taken, met een opzwepend optreden met bekende nummers van onder andere Paul Elstak wist de slagwerkgroep zelfs het publiek aan het dansen te krijgen. Hierna vervolgde Excelsior het laatste deel van het concert met de nummers Feeling Good (Bublé) en Happy (Pharell Williams). Daarna volgden de melodieuze stukken Silence and I (Alan Parsons Project) en A whiter shade of pale (Procol Harum). De avond werd besloten met het stampende en vrolijke Can’t hold us van Macklemore en Ryan Lewis. Al met al een geslaagde muzikale avond die zeker ‘feeling good’ was.

jubilarissen René Lamers en Bert van Eerden                             60 jarige jubilaris en erelid Bert van Eerden