Tijdens de Ready2Race Schoolclinics afgelopen week. Foto: PR
Tijdens de Ready2Race Schoolclinics afgelopen week. Foto: PR PR

Succesvolle schoolclinics wielervereniging Peddelaars: vervolg op 3 april

Sport

AALTEN - Afgelopen week hebben leerlingen van diverse basisscholen uit Aalten en omgeving kennisgemaakt met de wielersport. Dat gebeurde op het parcours van wielervereniging de Peddelaars, initiatiefnemer van de schoolclinics. In samenwerking met Ready2Race, een sportstimuleringsprogramma van Team Visma | Lease a Bike, hebben tientallen kinderen ervaren hoe het is om op een racefiets te zitten.

Jan Hoftijzer, coach bij de Peddelaars, kijkt met een positief gevoel terug op de schoolclinics en hoopt dat het initiatief zorgt voor meer jonge aanwas bij de wielervereniging. “Maar er is ook bijvangst. Je ziet dat sommige kinderen heel angstig beginnen en niet mee durven te doen aan de oefeningen. Na verloop van tijd zie je dit veranderen en verschijnt er een grote glimlach op de gezichten”, aldus Hoftijzer.
De positieve reacties op de Ready2Race schoolclinics hebben ertoe geleid dat er op 3 april een vervolg komt. Op die dag wordt een gratis Ready2Race Junior event georganiseerd voor kinderen tussen de 11 en 15 jaar oud uit Aalten en omgeving. Tijdens Ready2Race Junior gaan deelnemers aan de slag met balans, stuurvaardigheid en snelheid door middel van leuke en laagdrempelige oefeningen. Inschrijven kan via de website.


ready2race.teamvismaleaseabike.nl/wedstrijden/1827522-peddelaars-aalten/2752315-03-04-2024-ready2race-junior-aalten/

Tijdens de Ready2Race Schoolclinics afgelopen week. Foto: PR