Finalisten Roland Goossens en Melvin Rensink bij het Alfa Altec Warm Up toernooi eigen foto

Alfa Altec Warm Up tennistoernooi groot succes

Sport

AALTEN – Afgelopen week werd het jaarlijkse Warm Up toernooi gespeeld op tennispark ’t Geurken. In verschillende categorieën speelden ze om het kampioenschap. Uit de gehele regio kwamen deelnemers om mee te spelen en zich op te warmen voor het competitieseizoen.

Vanaf vrijdag 15 maart zijn er bijna 250 wedstrijden gespeeld. Er waren enkel-, dubbel- en mixpartijen. Iedereen speelde eerst poulewedstrijden, waarna de besten doorgegaan zijn naar de kwart-, halve en finales.
De hele week waren er prachtige potten te zien en afgelopen weekend werd er, op sportieve manier, echt gestreden om de laatste dag, de finaledag, te kunnen spelen. In de herenenkelcategorie 4, de hoogste categorie, streden twee Aaltenaren: Melvin Rensink en Roland Goossens, om de titel. Onder herfstachtige omstandigheden met veel wind en ook regen was het soms lastig spelen. Roland Goossens won de spannende strijd in drie sets. Silke Jacobs en Hanne ter Hedde wonnen in de damesdubbel 4-5 en in de herendubbel 4 wonnen Ruben Houwer en Jasper Wisselink.
In de damesenkel ging het tussen Noa Hoftijzer en Marit Prinsen, ook beide lid van Altec. Er moest een derde set aan te pas komen voor de beslissing en uiteindelijk won Noa.
Naast de onderdelen voor de volwassenen was er ook jeugd die meedeed. In Jeugd Groen won Joshua Beijers, in de jeugd t/m 14 was Julian Neijboer overtuigend de winnaar en bij de jongens t/m 17 Lasse Lievers.
Na dit toernooi staat het volgende tennisspektakel al gepland. Komende zaterdag, 30 maart, is er een ware tennismarathon, waarbij er ook tennisclinics zijn.