Septemberkunst 2024 in aantocht

AALTEN/BREDEVOORT - Hoewel het nog ver weg lijkt, wordt in Aalten al druk gewerkt aan de voorbereidingen van Septemberkunst 2024. De Stichting Art Aalten, die dit evenement organiseert, heeft bijna alle plannen voor september al uitgewerkt op de plank liggen.

De kunstroute Septemberkunst wordt eens per twee jaar georganiseerd in en rond de gemeente Aalten (Aalten, Bredevoort, Dinxperlo/Suderwick). Deelnemende kunstenaars stellen hun ateliers open en op verschillende locaties worden verzamelexposities gehouden voor deelnemers die geen eigen atelier beschikbaar hebben.
In het eerste weekend van 20, 21 en 22 september vindt ook de centrale expositie plaats in de Koppelkerk in Bredevoort, waar iedere deelnemende kunstenaar twee werken tentoon kan stellen. Dat wordt al met al dus een heel gevarieerde verzameling van zeer uiteenlopende werken.
In hetzelfde weekend zijn er in de straten van Bredevoort een tiental nostalgische orgeltjes te vinden, die begeleid door hun Franse en Belgische eigenaren, een repertoire met Franse liedjes ten gehore zullen brengen onder de noemer 'Vive la Chanson'. De Stichting Art Aalten, die in 2024 vijftien jaar bestaat, heeft namelijk voor het septemberweekend samenwerking gezocht met het 'Orgue de Barbarie', dat in hetzelfde jaar haar tienjarig bestaan viert. Dit jubileum wordt ingeluid met een concert in het Grachthuys op vrijdagavond 20 september.
Als voorheen de kunstroute in twee weekends in september werd gehouden, is voor 2024 besloten deze nu te beperken tot één weekend. Echter, waar in het verleden ook werd samengewerkt met de gemeente Bocholt, zal Septemberkunst nu als bonus een extra centrale expositie organiseren in deze Duitse gemeente in het weekend van 27, 28 en 29 september. Hierdoor krijgen deelnemende kunstenaars uit Nederland én Duitsland de gelegenheid hun werken in beide landen te tonen. Momenteel heeft zich al een flink aantal kunstenaars aangemeld. Mochten er méér zijn die willen aansluiten bij deze kunstroute, dan kunnen zij dat kenbaar maken via info@septemberkunst.nl, alwaar ook verdere informatie kan worden verstrekt. Info:


septemberkunst.nl