Wandeling met Pasen

IJZERLO - De Activiteitencommissie IJzerlo houdt op Tweede Paasdag, maandag 1 april, een wandeltocht. Het startpunt is bij Hoftijzer LMB te IJzerlo aan de Klokkemakersweg 19. 

Er zijn drie afstanden waaruit gekozen kan worden: 6, 12 of 16 kilometer. Tussen 10.00 en 11.30 uur kan er worden gestart. De kosten bedragen vijf euro per persoon (2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar), inclusief consumptie onderweg. Na afloop is er de gelegenheid om nog iets te eten en/of te drinken.

Meer natuur in de achtertuin

AALTEN - Groei & Bloei houdt een lezing, getiteld 'Meer natuur in de achtertuin' op donderdag 28 maart om 19.30 uur bij ’t Romienendal, Aladnaweg 3 in Aalten.

Gert Rougoor, bekend van het project Akkerranden in de omgeving, komt vertellen over het thema. "Hoe meer natuur in de achtertuin, hoe evenwichtiger de tuin wordt met plaats voor alles wat er in uw tuin leven kan maar ook hoe gemakkelijker het onderhoud wordt", vertelt hij.Een ecologische tuin met veel bloemen, bomen en water is een waar paradijs voor mens en dier waardoor de biodiversiteit flink wordt vergroot door een beetje hulp. Ook komen er meer vogels, vlinders, bijen en insecten in de tuin.

Eerste editie
Tentfeest in
De Ringkamp

AALTEN - Na een zeer goed bezocht Haartse feest afgelopen zomer is een aantal vrijwilligers van Oranjevereniging Ons Genoegen met de nodige heimweeklachten bij elkaar gaan zitten. De volgende editie van het Haartse feest duurt nog even en ook is de zomer met andere tentfeesten nog niet dichtbij genoeg. Daarom heeft men bedacht zelf een soort 'startschot' tentfeest te organiseren. Deze is op 20 april.

De eerste editie van het Tentfeest in de Ringkamp aan de Huiskermatedijk 4 wordt opgeluisterd met muziek van de driekoppige feestband Pinutz. Daarnaast komt DJ Mister T uit Winterswijk om de pauzes muzikaal op te vullen. Om 20.30 uur gaan de deuren open en de avond duurt tot 1.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de link.


www.ticketkantoor.nl/shop/tentfeest


Weerwolven slaan weer toe in Aalten

AALTEN - Regelmatig organiseert het Jongerenwerk van Figulus Welzijn activiteiten voor de jeugd. Op vrijdag 29 maart om 14.00 uur staat er een avond op de planning voor iedereen tussen de 12 en 18 jaar: Weerwolven van Wakkerdam! 

In Weerwolven van Wakkerdam wordt het dorp geteisterd door weerwolven en proberen de burgers de weerwolven te ontmaskeren. De spanning stijgt als de wolven ’s nachts op pad gaan.
Dit spel wordt gespeeld op de Dam (gebouw Figulus aan de Damstraat 4i). Vijftien deelnemers kunnen deze middag deelnemen. Onder begeleiding van spelleider Leon Grevink worden de deelnemers meegenomen naar het dorp Wakkerdam.
Weerwolven is een beetje spannend maar ook een grappig spel. Het is mooi dat deelnemers van verschillende leeftijden met elkaar in contact komen en samen plezier maken.
Aanmelden kan via www.vitaalbad.nl of een appje naar Jolien Stronks, 06-43430123. Voor meer info: j.stronks@figulus-welzijn.nl.


Inzameling van kleding voor goed doel

AALTEN - Cordaid houdt op zaterdag 6 april een kledinginzameling in Aalten. Men kan kleding en schoenen inleveren bij de Zuiderkerk aan de Ludgerstraat 64. De vrijwilligers zijn van 09.00 tot 12.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen. De donatie komt ten goede aan het onderwijsproject van Cordaid in het Shabee Sombo district (Ethiopië).

Behalve kleding en schoenen mogen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken ingeleverd worden. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak.
De vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.


www.samskledingactie.nl


Opbrengst collecte Hersen-stichting

AALTEN - De collecte van de Hersenstichting heeft in de gemeente Aalten 5.774 euro opgehaald. 

Wie de collecte heeft gemist, kan alsnog een gift overmaken op rekeningnummer NL18INGB0000000860 t.n.v. Hersenstichting, Den Haag of doneren via de website. Hier is ook meer informatie over het werk van de Hersenstichting te vinden.


www.hersenstichting.nl


Expositie fotoclub Helios

AALTEN - Fotoclub Helios heeft een expositie ingericht in de bibliotheek Aalten. Dat gebeurde in het kader van het boekenweekthema 'Bij ons in de familie'. 

In deze expositie worden kleine tipjes van enkele familiesluiers opgelicht en belicht. Dan blijkt dat er gewone, alledaagse dingen te zien zijn die waarschijnlijk heel herkenbaar zijn en toch ook bijzonder. "Beleef het met de fotografen mee en besef dat er ook in die families, net als bij jezelf, meer bijzonders te zien is dan er te fotograferen valt."
De expo is te bekijken tijdens de reguliere openingstijden van de bieb.

Gratis training voor ouders in scheiding

WINTERSWIJK - In april start in Winterswijk de training ScheidingsATLAS voor ouders die gaan scheiden. De training is voor inwoners uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. De trainingen worden aangeboden vanuit het Preventie Platform Jeugd. Deelname is gratis.

ScheidingsATLAS is een korte training, die speciaal door TNO is ontwikkeld met én voor gescheiden ouders. Het doel is ouders te ondersteunen tijdens of na hun scheiding. De training biedt informatie en tips over de ondersteuning van kinderen en communicatie met de andere ouder. Tijdens de training ontmoeten ze ook andere ouders die gescheiden zijn, het lotgenotencontact is de grote meerwaarde van deze training.
Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen: informatie over de impact van een scheiding (rouw en verlies), handvatten voor positieve communicatie, informatie over valkuilen van gedeeld ouderschap en krachtig voelen na de scheiding.
De training start op 9 april, van 19.00 tot 20.30 uur in CBS de Bataaf, Hortensialaan 18 d in Winterswijk. Aanmelden kan tot 2 april via de website.
Het Preventie Platform Jeugd is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en samenwerkende organisaties.


www.preventieplatformjeugd.nl