Asmahan. Foto: PR

Asmahan. Foto: PR

Bespiegelingen van Asmahan

DINXPERLO - Asmahan, 46 jaar, is zeven jaar geleden met man en kinderen uit Syrië naar Nederland gekomen. Ze studeerde Frans in haar geboorteland en richt zich nu helemaal op het Nederlands. Ze maakt de lezers van De Band deelgenoot van wat in haar omgaat.

De geur van de lente

Het leven keert terug met de lente. De aarde begint te kantelen naar de zon en ze zegt haar:

Ik mis je....

Ik mis jouw warmte...

Ik mis jouw liefde....

Ik en iedereen die bij mij woont, missen jouw warmte heel erg.

De zon lacht naar de aarde, zendt haar haar gouden stralen om slapende zielen wakker te maken en streelt hun ziel met haar zachte vingers.

Trekvogels ruiken de geur van warmte, die uit hun thuisland komt. Die geur verleidt hen terug te keren. Hier in hun thuisland ontmoeten ze kleurrijke vlinders. Samen dansen ze sierlijk op de verschillende melodieën van de vogelsymfonie. Een paar vroege hommels dansen mee.

Vogels en vlinders kijken om zich heen en zien de witte schapen die, verspreid in de weilanden liggen alsof het witte wolken zijn. Het zijn er wat minder dan in de vorige lente, maar ze zijn er gelukkig nog.

Dit prachtige feest straalt de fijnste parfums uit, verspreid door rozenknoppen die door de beginnende warmte opengaan.

Al deze schoonheid in de natuur en gewoon in je eigen dorp, je eigen straat, is voor jou man, om er van te genieten. Heb je daar al eens over nagedacht? Nieuw leven overal om je heen, een echt feest!