VVV routes. Foto: PR
VVV routes. Foto: PR

Nieuwe routes bij VVV Dinxperlo

Vervoer

DINXPERLO - Het voorjaar komt nu tocht echt en het is tijd om er op uit te trekken.

Afgelopen maanden zijn er door de vrijwilligers van VVV Dinxperlo enkele nieuwe routes ontwikkeld. 

Familie/Kinderfietsroute van circa 13 kilometer. Deze route is uitstekend geschikt om met kinderen te fietsen. Er kan gestart worden vanaf verschillende locaties. Onderweg zijn er diverse activiteiten die de kinderen en ouderen kunnen doen. De route komt langs het Welinkbos - het blotevoeten pad -: dit is een uitdaging voor iedereen en het Heurnse veld. Hier is een crossbaantje, een klimtoestel, een voetbalveld, water, zand en diverse picknickbanken. Heb je van dit alles trek gekregen dan is er iets verder horeca voor een patatje of een ijsje. Verder langs een Alpaca Ranch, een klompenfabriek met een leuk winkeltje. Je fiets vlak langs de grens, hier kun je met een been in Nederland en een been in Duitsland staan. Dan kom je weer in het centrum van Dinxperlo met het Grenslandmuseum en diverse horeca. Deze route kost 1,95 euro.

Route kwartet: deze bestaat uit drie fietsroutes via het fietsknooppuntennetwerk en één wandelroute. De fietsroutes zijn: Vestingstad Bredevoort 52 kilometer, deze route gaat rondom Aalten. Kerkenpaden 45 kilometer gaat over verschillende kerkepaden van onder meer De Heurne en Sinderen. Over de grens (53 kilometer) loopt voor het grootste deel door Duitsland, gaat via Werth, Haldern, Millingen. De wandelroute is 6 en 9,5 kilometer en gaat door het buitengebied van Dinxperlo.
De routes zijn afzonderlijk te koop voor 2,50 euro of als kwartet alle vier voor een speciale actieprijs van 7,50 euro.

De zeven molenroute van circa 40 kilometeris gemaakt door een molenaar en verbindt door middel van een fietsroute zeven molens met elkaar. Deze tocht kost 1,95 euro.
In het VVV- kantoor aan de Markt 4 in Dinxperlo zijn deze routes en nog andere routes te koop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant