Foto: Frank Vinkenvleugel

Foto: Frank Vinkenvleugel

Oldtimerrit voor brommers, motoren, tractoren en automobielen

Vervoer

DINXPERLO - De Dinxperse Oldtimer Liefhebbers (afgekort D.O.L) houden op 10 september weer een oldtimerrit voor brommers/motoren, tractoren en (oldtimer/youngtimer) automobielen.

De eerste rit vond plaats in september 2013 tijdens de Monumentendag op de markt in Dinxperlo. Tien jaar na dato slingert er twee keer per jaar een bonte stoet aan brommers, tractoren en auto’s door het mooie Achterhoekse coulisselandschap, met elk hun eigen route. Ook wordt regelmatig een uitstapje over de grens gemaakt. De ritten vinden plaats in mei en september.
Het geheel is laagdrempelig; geen contributie of lidmaatschap. De organisatie vraagt een kleine bijdrage per persoon om de kosten van koffie, broodjes, soep en drinken te kunnen dekken. Wie komt die komt; er is geen aanmelding vooraf nodig. Inschrijven is op de dag zelf. Halverwege de rit wordt altijd een interessante pauzeplek geregeld.
Aangezien het de jubileumeditie is, rijden de deelnemers deze keer door tot aan de eindbestemming iets buiten Dinxperlo voor een gezellig samenzijn met hapje, drankje en een activiteit. Startlocatie is bij Harm Takke Tweewielers, Weversstraat 4 te Dinxperlo.
Voor auto’s: aanrijden via de Hovenstraat, dan staan de voertuigen in de juiste start richting.
Inloop met koffie vanaf 9.00 uur. Start van de tocht voor tractoren is om 10.15 uur voor een rit van 35 kilometer, de start van de auto’s is om 11.00 uur. Auto’s maken een 75 kilometerlange tocht. Brommer en motoren starten hier tussenin. Iedereen met een voertuig waar hij/zij trots op is, wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen.
De kosten zijn 7,50 euro per persoon, contant te betalen bij de start. Dit is inclusief koffie, een muntje voor de lunch (brood en soep maaltijd) en een drankje bij het eindpunt. Kinderen vanaf 10 jaar betalen 2,50 euro.
Zie ook de Facebook pagina: Dinxperse Oldtimer Liefhebbers.

Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant