Afbeelding
frank vinnkenvleugel

FOTO’S: Internationale duofietstocht en scootmobiel tocht

Vervoer

DINXPERLO - Inwoners van Dinxperlo, Suderwick en omgeving konden zich opgeven voor een duofietstocht of een scootmobieltocht, georganiseerd door vier initiatiefnemers: Dinxperwick e.V., Estinea, Figulus en Careaz. Deze organisaties stelden duofietsen, rolstoelfietsen en scootmobielen beschikbaar voor mensen die samen wel eens een tocht zouden wilden maken op donderdagmiddag 5 oktober. Ter voorbereiding was er een route uitgezet voor de duo-, rolstoel-, fietsen en een route voor de scootmobielen door Dinxperlo, Suderwick en omgeving.

Om 14.00 uur verzamelde iedereen zich bij Careaz Dr. Jenny. Dit was gelijk al een gezellige kennismaking van zowel Duitse als Nederlandse deelnemers en vrijwilligers. Totaal reden er 24 personen mee. De tocht werd begeleid door vier verkeersregelaars op eigen fiets die er zeer goed voor zorgden dat alle deelnemers veilig en onbezorgd de tocht konden afleggen over drukke wegen en smalle doorgangen.
De route voor de scootmobielen was tweemaal vijf kilometer, die voor de fietsen was twee keer acht kilometer. Deelnemers werden meegenomen door het Heurnse landschap en door Duitsland langs de grens. De fietservaringen werden wel even getest doordat de tocht over de vernieuwde verbrede loopbrug over de Aastrang ging, maar dit ging perfect. Een prachtig stukje natuurgebied. Na een half uurtje fietsen werd iedereen tijdens het pauze moment hartelijk ontvangen door cliënten en medewerkers van Estinea bij de dagbesteding aan de Dr. van der Meerstraat. Er was koffie/thee en overheerlijke zelfgebakken cake door de clienten. Gezelligheid kent geen tijd maar na een half uurtje werd de route weer opgepakt en kwam men na een half uurtje bij de eindbestemming aan.
Iedereen had genoten van de vriendelijk zwaaiende mensen onderweg, het prachtige landschap, bekende en onbekende paden door het dorp en over het industrieterrein. Zeker voor herhaling vatbaar. Een aanrader voor mensen die ook een scootmobiel en/of fiets hebben en het gezellig vinden om met een internationaal gezelschap op pad te gaan. Bij de vier organisaties kan men meer informatie verkrijgen over het lenen van de fietsen en/of zich laten informeren over de fietstochten die twee keer per jaar plaats vinden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant