Afbeelding

Huis een nieuwe look geven voor betere verkoop: pak de verfkwast erbij

Partnerbijdrage

De juiste verf en aanverwante materialen vormen een te verwaarlozen investering in een betere verkoop van je huis. In deze tijden natuurlijk geen overbodige luxe. Ben jij ook van plan de boel te koop te zetten? Wacht dan even totdat je de makelaar fotograaf uitnodigt, en geef de boel eerst een nieuwe look. Hieronder een aantal reminders over welke onderdelen je opknapt. Kleine moeite, bevredigend resultaat - ook voor de periode dat je hier zelf nog woont. 

De muren met wit als basiskleur zijn het meest neutraal en scheppen ruimte

Je optimaliseert de lichtinval en daarmee de optische ruimte van elk vertrek door de muren van witte verf te voorzien. In folders, magazines en woonprogramma’s zie je nog veel zwarte muren, of wanden met een druk, donker behang. Leuk voor de foto, maar niet voor het woongenot. In een witte kamer fantaseren potentiële kopers het makkelijkst hun eigen ruimte. Klik hier, zoek de juiste muurverf uit en ga aan de slag, eventueel bijgestaan door een paar welwillenden die je naderhand op een maaltijd trakteert. Vermeld vooral in het verkoopverhaal dat er duurzame verf op de muren zit! 

Houten onderdelen opfrissen

Datzelfde Sikkens Verf zorgt voor de verfmaterialen die de houten onderdelen in je huis beschermen en laten stralen. Gelukkig speelt hout steeds een grotere rol in onze duurzamere interieurs. De textuur en de tint geeft een landelijk gevoel. Dat versterk je door het zo nu en dan een laag beits te geven – ook als je niet gaat verhuizen. 

De buitenboel vormt de eerste indruk

Met wat handigheid en/of hulp neem je de buitenboel mee in je schilderwerkzaamheden. Dit gedeelte is vaak de eerste foto die huizenzoekers te zien krijgen, dus dat moet ‘shinen’. Zoek een mooie dag uit en ga aan de slag, en vergeet de schuur, schutting en tuinmeubels niet. Deze hebben speciale verf nodig om de typisch Nederlandse weersomstandigheden het hoofd te bieden, die vind je eveneens in het assortiment van het al genoemde verfmerk. 

Metalen elementen en resterende klussen

De metamorfose van verweerd naar glanzend metaal bewerkstellig je door, je raadt het al, de juiste verf te kiezen. Metaal geeft een industrieel aspect aan veel woningen, dat het mooist naar voren komt als het er verzorgd uitziet. Maak het eerst goed schoon en schuur roestplekken weg. Tot slot, als je toch je klus pak aan hebt, verricht je alle reparaties die al een tijdje een doorn in het oog zijn. Deze vallen namelijk ook kijkers op. Net als rommel in de tuin en andere ruimtes: naar de kringloop ermee, of anders richting zolder. Nu nog even schoonmaken en je huis is klaar voor de komst van de fotograaf. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Colorstore.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant