Afbeelding

Successen voor biljartteams van BV Ons Huis en de Peppel

Sport

DINXPERLO - In het Sportcafé van Joop Peppelman zijn momenteel zo’n zestig biljarters actief als KNBB-lid. Deze zijn onder meer verdeeld over negen teams, uitkomende op verschillende regionale niveaus in de avondcompetitie van district Berkel&Slinge. Hiervan zijn dit seizoen maar liefst vijf teams erin geslaagd kampioen te worden in hun klasse, waarbij het in enkele gevallen nog wel even billenknijpen was. 

Namens BV Ons Huis wist team 1 winnaar te worden in de C1 klasse, kwam team 3 tot winst in de C3D klasse en team 5 zegevierde op de slotdag in de C3C klasse.
Van de vier teams die namens de Peppel spelen wist team 1 te winnen in klasse C2B en team 4 op de slotdag in klasse C4C. Alle teams kunnen zich daarmee opmaken voor de vervolgronden, namelijk een eventuele Districtsfinale of Gewestelijke tussenronde.

Zowel team 1 als team 5 van Ons Huis wist zich in het vorige seizoen ook al te plaatsen voor de Gewestelijk tussenronde in respectievelijk Enschede en Aalten, hetgeen toen het eindstation bleek. Hopelijk leiden de huidige successen de komende weken in de nacompetitie wel naar het ultieme doel, namelijk deelname aan het Nederlands Kampioenschap.
Beide verenigingen kennen inmiddels enkele leden die zich in het verleden zowel in teamverband als individueel voor een NK hebben weten te plaatsen, en daar zelfs wisten te zegevieren. De KNBB telt landelijk zo’n 30.000 leden en District Berkel&Slinge behoort met 166 teams en dertig verenigingen tot een van de grootste die onder de vlag van sectie Carambole speelt. De teams die uitkomen in de avondcompetitie spelen hun wedstrijden doordeweeks in Sportcafé de Peppel. In geval van een uitwedstrijd hangt dit van de tegenstander en klasse af. Veelal is dit regionaal zoals in Aalten, Groenlo of Bredevoort. In de hogere klassen wordt deels ook verder weg gespeeld, zoals Haaksbergen of Lochem.

Menig biljartliefhebber weet ondertussen dan ook de weg naar Sportcafé de Peppel in Dinxperlo te vinden. Is het niet voor het jaarlijkse seniorentoernooi of het befaamde Kersttoernooi, dan is het wel om te spelen in de KNBB competitie of een persoonlijk kampioenschap. De drie beschikbare wedstrijdbiljarts worden dan ook in goede harmonie gedeeld door drie verenigingen. Naast BV Ons Huis en de Peppel is dat seniorenvereniging de Vriendenkring, die een onderlinge middagcompetitie speelt.
Alle verenigingen organiseren op eigen titel ook jaarlijks een traditioneel clubkampioenschap, waarbij gezelligheid voorop staat. Wekelijks komen ook enkele recreanten ‘s middags samen om een partij te spelen. Je hoeft geen geoefend speler te zijn om te biljarten, en Iedereen kan vrijblijvend binnenstappen. Meer informatie is ook te vinden op:


www.bvonshuis.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant