Samen in 'voute kersttruien' de Kerstman inhalen, dat gebeurt op 24 december in De Heurne. Foto: Frank Vinkenvleugel
Samen in 'voute kersttruien' de Kerstman inhalen, dat gebeurt op 24 december in De Heurne. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

De Heurne haalt de Kerstman in

DE HEURNE- Op dinsdagmiddag 24 december wordt de Kerstman ingehaald in De Heurne. Het belooft een geweldige happening te worden en als het aan de mensen van dit mooie 'burgerinitiatief' ligt, is er een traditie geboren. Ze raken er niet over uitgepraat en de één is nog enthousiaster dan de ander, het kan niet anders of dit gaat een jaarlijks terugkerend evenement worden. Aan de 'kribbe' van dit ludieke idee staat een groep enthousiastelingen die allemaal uit De Heurne afkomstig zijn: Mario Bussink, Dennis Apenhorst, Dennis Berendsen, Hans Reussing, Wilbert Reussing, Brenda Berendsen, Inge Steenhuis, Arjan Rutgers, Henk Westendorp en Mariska Reussing.

Door Waltraud Wensink

In Hengelo en Enschede halen ze al jaren de Kerstman binnen en daar staan ze met rijen dik voor de deur. Dennis Apenhorst: "Het is dan echt mega druk in de stad en mensen die er nu niet meer wonen komen er zelfs voor terug. Een tijdje terug zaten we met dit groepje nog even na te borrelen aan de bar bij Cafe Bruggink na de Sinterklaasintocht en toen kwam het ter sprake. Waarom zou dat hier niet kunnen? Het was na de intocht van Sinterklaas al hartstikke druk, dus waarom niet met het inhalen van de Kerstman. Daarbij is alles beter is dan naar de kerstspecial van 'All you need is love' kijken, of niet?"

'Voute kersttruien' zijn wenselijk
Inge: "En zo hebben we eigenlijk het evenement ter plekke aangemaakt hier in het café. We waren het al snel eens dat de Kerstman in ieder geval aanwezig moet zijn en dat het ook wel wenselijk is om een beetje in een soort van 'voute kersttrui' gekleed te komen." Café Bruggink wordt al mooi in kerstsfeer gebracht. Er hangen ook super hippe glimmende 'kerstshorts'. "De eerste honderd bezoekers krijgen trouwens ook een kerstmuts bij binnenkomst", zegt Inge. Dennis haakt daar op in: "Het kan zijn dat we met veertig van die mutsen blijven zitten, maar dat zien we dan wel weer. We zorgen in ieder geval dat er vuurkorven staan, er komt een mooie kerstboom, de weg wordt afgezet en we gaan helemaal voor een winterse sfeer." De rest van de groep is het eens over het feit dat het om een hoop gezelligheid op de kerstmiddag gaat. "We beginnen om 15:00 uur, en het duurt tot 19:00 uur. Je mag berust blijven zitten tot 's nachts maar het gaat om de kerstmiddag", zegt Hans.

Kersthit van Dennis en Dennis
Dat de 'Heurnsen' er gedreven mee bezig zijn blijkt wel uit het feit dat er 'kersthit' is opgenomen in de studio bij Mario Bussink. De filmpjes liegen er niet om en Mario laat een aantal beelden zien van Dennis en Dennis in de studio terwijl ze druk aan het inzingen zijn. Deze geweldige opnames zijn binnenkort ook te zien op Facebook. Mario zelf is blij dat er nog wel aan de knoppen gedraaid kan worden tijdens het afmixen. "Tja, live zijn we een beetje minder sterk", weten Dennis en Dennis te melden. "Maar wie weet, misschien wordt het de hit van het jaar, in ieder geval in De Heurne, dus 'you better watch out'." Tijdens het gesprek blijven de ideeën maar komen en er wordt nog nagedacht over de manier waarop de kerstman wordt binnengehaald. Mario: "De kerstman wil eigenlijk graag op zijn slee door de lucht met zijn rendieren aankomen, maar dat risico willen we als organisatie niet nemen. We kunnen dan de veiligheid van de kerstman niet waarborgen. Er wordt nog nagedacht hoe we het dan wel doen."

Traditie van maken
Dennis Berendsen: "We doen het dit jaar voor het eerst en proberen er een traditie van te maken. We hopen eigenlijk dat het zo aanslaat dat de mensen na een keer of drie het idee hebben dat we het al twintig jaar doen." En waarom ook niet? "Veel mensen hebben vakantie en wat is er wieters dan te doen op een dinsdagmiddag?", wordt er gelachen. Als het inhalen van de Kerstman maar half zo gezellig is als de voorpret van de organisatie, dan wordt het gegarandeerd een succes. "Wel kan het zijn dat men het eerst een beetje op zich moeten laten inweken", meent de organisatie, "maar als de mensen eenmaal de smaak te pakken hebben dan komt dat vast goed. Iedereen is van harte welkom maar misschien is het wel handig dat mensen met hele kleine kinderen even een paar uurtjes voor oppas zorgen. Dit is toch meer een feestje voor de wat rijpere jeugd. De jongsten hebben immers Sinterklaas al binnen gehaald." Kom dus gezellig met je vriendengroep, buurt, hangkeet-maatjes, collegae of sportvrienden op dinsdagmiddag 24 december naar Bruggink in De Heurne om samen de Kerstman binnen te halen en er gezamenlijk een mooi feestje van te maken in aanloop naar Kerstmis.
Het event is op 24 december van 15:00 tot 19:00 uur en de toegang is gratis. Consumpties voor eigen rekening. De organisatoren roepen nog: "Denk aan je 'voute kerstkleding', het is geen must maar wel leuk!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden