Feest na de promotie. Foto: PR
Feest na de promotie. Foto: PR

DIOS dames 1 zet met promotie kroon op topseizoen

Sport

DINXPERLO - Met twee klinkende 2-0 overwinningen tijdens de p/d playoffs in Wijchen werd door de dames van DIOS de zo gewilde promotie naar de regio divisie gerealiseerd.

Vorige week zaterdag was het nog net niet. Hoewel in de laatste twee reguliere competitiewedstrijden van zowel nummer 1 als 2 werd gewonnen, was de 3-1 winst op Vios Beltrum net te krap. Het had 4-0 moeten worden voor directe promotie.
Afgelopen zaterdag trok het team in goede vorm en vergezeld door veel supporters naar sportcentrum Arcus in Wijchen. Daar werden voor heel Oost Nederland de promotie-degradatie wedstrijden afgewerkt. Tegenstanders in de driekamp waren Dynamo Tubbergen 2 en Dynamo Apeldoorn 4.
Het spits werd afgebeten door de twee Dynamo’s, waarin Tubbergen met 2-0 de sterkste bleek. Daarom stond in het eerste duel van DIOS de druk er gelijk vol op. De teams bleken erg aan elkaar gewaagd en in de eerste set ging het dan ook lang gelijk op. De eerste set werd op een paar kleine details beslecht in het voordeel van DIOS (25-23). In de tweede set leek DIOS de spanning van zich afgespeeld te hebben en had voortdurend een punt of vier voorsprong. Tegen het einde van de set sloop er toch weer wat overwinningsangst in en kwam Dynamo Tubbergen dichterbij. Uiteindelijk was de winst toch overtuigend voor DIOS met 25-21.
Door dit resultaat had DIOS aan een goed setgemiddelde in de laatste wedstrijd voldoende. Tegen het piepjonge team van Dynamo Apeldoorn was de start nog wat stoef, maar vervolgens liet DIOS zien de terechte promovendus te zijn. Met 25-16 en 25-19 werd de winst gepakt en was promotie definitief een feit.
Volgend jaar komen de dames dus uit op het hoogste regionale niveau, de regiodivisie, en dat gaan ze doen onder leiding van een nieuwe trainer/coach. Afgelopen week bereikte het bestuur van DIOS overeenstemming met Derek Zwiersen, die volgend seizoen dames 1 onder zijn hoede gaat nemen. Derek komt van Havoc 2 uit Haaksbergen en heeft in de wijde regio een ruime ervaring opgedaan. Afgelopen zaterdag was hij al aanwezig om zijn toekomstige ploeg te zien acteren. Teglijkertijd neemt DIOS dames 1 dan met veel waardering afscheid van interim-trainer Bart Boom. Al vrij snel na de start van het seizoen nam hij de trainersrol waar en dat is beloond met een mooie promotie.
Al met al is deze promotie een volgende parel aan het successeizoen dat de volleybalafdeling van DIOS doormaakt. Promotie voor heren 1 en 2, voor dames 1 en dames 3 en een kampioenschap voor MB. De teams gaan zich nu voorbereiden op het volgende seizoen, waar mooie uitdagingen op ze wachten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant