Boekjes en Babbels. Foto: PR
Boekjes en Babbels. Foto: PR

Boekjes & Babbels voortaan ook in Dinxperlo

Onderwijs

Voor (groot)ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar

DINXPERLO - Boekjes & Babbels is een wekelijks voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun kinderen van 0 tot 4 jaar. Vanaf 15 mei is er iedere woensdag om 9.00 uur een Boekjes & Babbels-uurtje op twee verschillende locaties in Dinxperlo. Boekjes & Babbels in Dinxperlo is een initiatief van de Bibliotheek Achterhoekse Poort, de kinderopvangorganisaties, alle basisscholen en het consultatiebureau.

Tijdens het Boekjes & Babbels-uurtje wordt er op een interactieve manier voorgelezen, vaak gecombineerd met een leuke activiteit. Na afloop eten de kinderen hun fruit en drinken de ouders een kop koffie of thee met elkaar. De bijeenkomst wordt begeleid door ervaren medewerkers van de bibliotheek.

Ontmoetingsplek
Bianca van den Berg is aanjager voor #Opladers in de gemeente Aalten. In die functie is zij op zoek gegaan naar ontmoetingsmogelijkheden voor ouders van jonge kinderen. Bianca: “Voor een ouder is het fijn om ervaringen te delen, om anderen om hulp te kunnen vragen of juist iemand anders tot steun te kunnen zijn. Kortom, om je netwerk uit te breiden. In Dinxperlo zijn niet zo heel veel ontmoetingsplekken voor ouders van jonge kinderen, terwijl die behoefte er wel is. Ik ken Boekjes & Babbels uit omliggende plaatsen, en daar is het een groot succes, dus ik heb partners gezocht om dat ook in Dinxperlo te realiseren. En dat is gelukt! Vanaf 15 mei zijn ouders met hun kinderen – en natuurlijk ook grootouders met hun kleinkinderen – iedere woensdag van harte welkom welkom bij Boekjes & Babbels.”
Om de week op twee verschillende locaties Boekjes & Babbels is steeds op woensdag, start om 9.00 uur (inloop vanaf 8.30 uur) en duurt een uur. In de even weken is het bij de bibliotheek in Dinxperlo (waar ook basisschool De Wegwijzer en St. Liborius zijn gevestigd) en in de oneven weken bij IKC De Bosmark, waar ze sinds kort een schoolbieb hebben.
Chantal ten Dam, directeur van IKC De Bosmark: “Door Boekjes & Babbels op onze locatie aan te bieden kunnen we iets extra’s bieden voor de ouders en jonge kinderen, in de vorm van een leuk en leerzaam uitje.”
Yvet Knoefman, directeur van basisschool St. Liborius vult aan: “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid hebben om aan activiteiten deel te nemen, of ze nu wel of niet gebruik maken van kinderopvang. In Breedenbroek was er al PeuterFun en met Boekjes & Babbels hebben we nu ook een mooi aanbod in Dinxperlo.”
Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom.
Kijk voor alle data en de locaties in de activiteitenkalender op:


www.achterhoeksepoort.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant