Die Slingetaler. Foto: PR
Die Slingetaler. Foto: PR (Foto: PR)

Ein Abend der Volksmusik

KOTTEN - Liefhebbers van Alpenländische Volksmusik, Duitse Schlagers en Egerländer- en Böhmische blaasmuziek kunnen op zaterdag 15 februari (dit is de juiste datum! In de advertentie die deze week in de krant stond is per abuis een verkeerde plaats en datum genoemd) weer genieten tijdens 'Ein Abend der Volksmusik' in Verenigingsgebouw Wilhelmina in Kotten. Een nonstop muziekprogramma met uiteenlopende muziek uit de Alpenlanden. De avond begint om klokslag 19.30 uur en wordt rond middernacht afgesloten.

Nog steeds geniet Duitstalige Volks- en Schlagermuziek een grote populariteit. Dit blijkt wel uit de steeds groter wordende belangstelling tijdens het Frühschoppen op kermissen, volks- en oktoberfeesten en speciale thema-avonden zoals Ein Abend der Volksmusik.
Die Slingetaler presenteren dit succesvolle evenement met twee orkesten, alweer voor het twaalfde opeenvolgende jaar in Winterswijk-Kotten. Door een zaalindeling met zittend publiek aan tafels en twee podia kunnen de orkesten elkaar snel afwisselen, waardoor er een non-stop muziekprogramma wordt geboden en 'gemütlichkeit' een belangrijk onderdeel is van de avond. Voor iedereen die een kaartje koopt is een zitplaats beschikbaar.

Alpenländisch sausje
Het orkest bestaat dit jaar alweer 14 jaar en kan terugkijken op veel succesvolle optredens in de Achterhoek en ver daarbuiten. De zes heren en twee dames brengen Alpenländische volksmuziek, Duitse Schlagers, muziek met Achterhoekse teksten, country en Nederlands- en Engelstalige evergreens, veelal voorzien van een Alpenländisch sausje. Twee technici zorgen voor geluid en licht.

Gastorkest
Als gastorkest is dit jaar Die Reifholzkapelle uit Boven-Leeuwen uitgenodigd. Een aansprekend orkest met Egerländer- en Tsjechisch repertoire dat er in is geslaagd om uit te groeien tot één van de betere en veel gevraagde blaasorkesten van Nederland. De kapel staat onder de bezielende leiding van kapelmeester en solo-trompettist Vincent van Lent.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Kapsalon Wiggers, Meester Meinenweg 10, Winterswijk-Kotten en Leon te Kempel Tweewielers, Ravenhorsterweg 8, Winterswijk of te reserveren via de website.


www.slingetaler.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden