Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel

De muziek van toen, met je vrienden van nu

Eighties Night is ook soort reünie van Roquetas

Door Waltraud Wensink

BREEDENBROEK - Voor de zevende keer op rij kun je op 22 februari weer helemaal los gaan op muziek uit de eighties bij Koenders in Breedenbroek. Dit 18+ feestje wordt door velen ook gezien als een grote 'Roquetas'-reünie, hetgeen er mede voor zorgt dat de tent ieder jaar afgeladen vol is. Organisator Mark Baten (tevens de grote man achter BroekRock) kan hierbij net als de voorgaande edities rekenen op de steun van Bianca Knipscheer en van Peter Koenders, die zijn café en zalencentrum weer beschikbaar stelt voor dit mooie evenement.
Sterk concept, dus houden we het zo. Eighties Night.

Baten: " Het is een sterk concept en daarom willen we er eigenlijk ook niet veel aan veranderen. Het loopt prima, er komen veel mensen op af en wat het belangrijkste is, het is er 'onmundig gezellig'. Dus we hoeven eigenlijk alleen het draaiboek maar uit de kast te halen, de mensen op de datum attent te maken en de rest loopt eigenlijk vanzelf." Helemaal vanzelf natuurlijk niet, want achter de schermen wordt er al het een en ander gedaan aan voorwerk, maar dat doen de organisatoren met alle plezier. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat de 'Eighties night' of wat sommigen de 'Roquetas night' noemen, een begrip is en niet veel introductie nodig heeft. Koenders: "Eigenlijk kun je zo het stuk uit de krant van de voorgaande jaren erbij pakken de datum aanpassen en klaar."

Geen tickets in de voorverkoop, gewoon gratis entree
Baten: "Geen 'early bird' of voorverkoop van tickets. De insteek van gratis entree willen we ook zo lang mogelijk waarborgen, en zou het om welke reden dan ook niet meer lukken, tja, dat zien we dan wel weer." Bij de 'Eighties Night' zijn er overigens niet alleen mensen uit Breedenbroek. De oud-'Roquetasgangers' weten de weg naar Breedenbroek maar al te goed te vinden als er iets te doen is. Baten: "Het gaat hier ook om een feestje dat voor iedereen is en daarvoor hoef je echt niet vroeger de deur platgelopen te hebben bij Roquetas. De muziek uit de jaren tachtig spreekt een grote groep mensen aan, het is niet eens altijd leeftijdgebonden. Sommigen vragen zich af waarom het 'Roquetas'-feestje in Breedenbroek gehouden wordt? Baten is hier helder over: "Het is eigenlijk gewoon een eighties party, maar op het moment dat we het woord Roquetas erbij noemden, kregen veel mensen toch ineens weer dat oude gevoel van vroeger terug en wilden daar natuurlijk graag bij zijn, een soort van leuke reünie, kunnen we wel stellen. En waarom in Breedenbroek, nou ik woon er zelf, Koenders is een geschikte locatie en werkt er graag aan mee, en het ligt niet ver van Dinxper af, dus waarom niet? Het mooiste is dat het volk gewoon komt, en dat geeft toch wel voldoening dat er zo veel animo voor is".

Het valt wel in het carnavalsweekeind
Dat de 'Eighties Night' in het carnavalsweekeind valt, hoeft volgens de organisatie geen probleem te zijn. "Het gaat vaak om een andere groep mensen en het bijt elkaar niet. Het is soms lastig om een datum te vinden waar er niets te doen is, maar als we naar de voorgaande jaren kijken dan heeft het geen invloed gehad op het bezoekersaantal', aldus Baten.

Veel muziek, dansvloertje, hapje en drankje
Baten: "Veel muziek, van dat stapeltje cd's die we allemaal ergens achterin de kast hebben liggen, maar waar we er zo af en toe één van meepikken om dan toch ff in de auto te gaan luisteren en als nodig, nog ff een stukje omrijden ook, omdat die gouwe ouwe waar veel herinneringen aan hangen nog niet aan het eind is. Een fijn dansvloertje zal er weer klaarliggen om iedereen de kans te geven om zijn dansmoves weer te kunnen uitoefenen, en we zorgen natuurlijk ook voor een blokje kaas op de statafels. Er kunnen favoriete nummers worden aangevraagd bij DJ Jeffrey en mocht je grotere trek hebben dan kan er ook iets anders worden genuttigd halverwege de avond. Je zult in ieder geval niet van de honger en dorst omkomen. Op mijn Facebookpagina kun je inmiddels ook al je favoriete nummers doorgeven. Op de avond zelf worden er strookjes uitgedeeld waar je ook jouw favorieten op kunt schrijven voor de DJ. Het moet al gek gaan of je favoriete nummer wordt niet gedraaid, maar mocht dat niet zo zijn, dan bewaren we alle aanvragen om er volgend jaar een mooie top 25 van te maken. Ook kun je hier het evenement delen, liken en vrienden taggen en wie weet win jij dan wel één van de twee setjes van tien consumptiemunten. We gaan er weer een mooie avond van maken en dat gaat zeker lukken."
Dus wil je een gezellige avond, vrienden van toen en nu ontmoeten, gezellig samen wat drinken en van de muziek genieten, dan is de Eighties Night in Breedenbroek 'the place to be'. Do you remember your Roquetas time?

De 'Eighties Night' is dit jaar op zaterdag 22 februari bij Koenders in Breedenbroek. Aanvang 21:00 uur en de toegang is gratis. Minimumleeftijd 18 jaar en vol is vol.

Meer berichten