Al het oude meubilair. Klaar om te worden opgehaald. Foto: Frank Vinkenvleugel
Al het oude meubilair. Klaar om te worden opgehaald. Foto: Frank Vinkenvleugel

Martijn Doornink uitbater van Kulturhus Dinxperlo

Martijn Doornink uitbater van Kulturhus Dinxperlo

DINXPERLO - De Stichting voor Maatschappelijk Welzijn is eigenaar van het pand Kulturhus Dinxperlo dat gelegen is aan de Terborgseweg en Maurits Prinsstraat. Al sinds de verbouwing doet het stichtingsbestuur zijn uiterste best om de exploitatie sluitend te krijgen. Dat blijkt erg lastig, ondanks het feit dat er diverse vast gebruikers (huurders) zijn van het Kulturhus. "We hebben nu besloten om daarom Martijn Doornink in de arm te nemen. Hij wordt de uitbater van het Kulturhus, en gaat proberen om een invulling te vinden waardoor de exploitatie wel sluitend te krijgen", aldus Hans Eppink.

Door Lydia ter Welle

Martijn Doornink is in de regio bekend als horeca-ondernemer pur sang. Hij runt onder andere Woodies eten en drinken, het Foodtruckfestival en nu dus ook het Kulturhus in Dinxperlo. Hij vertelt: "De afspraak is dat het Kulturhus blijft wat het nu is: een plek waar mensen - bijvoorbeeld via Figulus Welzijn - terecht kunnen voor allerlei activiteiten. Klein Theater Dinxperlo kan zijn voorstellingen blijven organiseren, muziek- en andere verenigingen blijven welkom voor repetities en uitvoeringen. Het Kulturhus als spil in het dorp voor allerlei activiteiten blijft gewoon bestaan. Ook de vaste huurders zoals Figulus Welzijn, de Rabobank en Buurtzorg blijven hun plek houden in het gebouw. Daarnaast ga ik straks horeca-gerelateerde activiteiten ontplooien, om te zorgen dat de exploitatie van het gebouw wel sluitend wordt. Want in het weekend bijvoorbeeld, zijn er mogelijkheden genoeg; dan gebeurt er weinig in het gebouw. Onder welke naam dat gebeurt? Dat hou ik nog even geheim! Dat maken we pas bekend zodra we open kunnen. Helaas is dat - vanwege de coronacrisis - nog niet duidelijk."

In afwachting van dat moment laat de jonge ondernemer een frisse wind door het gebouw waaien. Misschien zelfs beter te kwalificeren als een frisse storm. Martijn Doornink lacht: "We gebruiken onze tijd nuttig! Er wordt overal in de zalen geschilderd, er komt nieuw meubilair. Mensen zullen hun ogen uitkijken, straks!" In de grote zaal is al een klein beetje te zien wat de impact is van alle plannen. Die zaal staat namelijk vol met meubilair. "Dat staat klaar om opgehaald te worden door de opkoper", vertelt de horecaman in hart en nieren. Hij belooft: "Het wordt prachtig, dat beloof ik! En zodra ik weet wanneer we open mogen, horen jullie dat van me, en dan vertel ik meer over mijn plannen!"

Martijn heeft alvast één nieuwtje: "Op zaterdag 11 april houden we een online popquiz. Wij, dat zijn een aantal vrijwilligers en ondernemers. De popquiz is om 20.30 uur live te vinden op de facebookpagina 'Je bent een echte Dinxperloër als' en op YouTube. Prijzen worden beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand en lokale artiesten zullen de quiz muzikaal begeleiden. Meer info volgt snel!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden