Tiende editie Broek'Rock' verplaatst naar 2021

BREEDENBROEK - " Beste BroekRockers en -Rocksters het zal jullie niet verbazen dat wij, met pijn in ons hart, jullie moeten mededelen dat we een streep moeten zetten door Broek'Rock' 2020", zegt de organisatie van Broek'Rock'. Het had een speciale editie moeten worden. De eerste editie van Broek'Rock' was namelijk in 2011 en daarmee was dit jaar, 2020, de tiende editie.

De voorbereidingen liepen al op volle toeren. Veel was al in gang gezet. De organisatie was versterkt met Erik Seesink. "De bandjes meldden zich al aan en wij planden de eerste kennismakingen met de bandjes in. We zouden dan naar de bandjes gaan luisteren. Wij vinden dit altijd erg leuk en gezellig om te doen."

"Na de eerste berichten over de coronacrisis en de 'anderhalvemetersamenleving' gingen bij ons de alarmbellen al rinkelen. Dit werd versterkt door berichten dat andere evenementen die in het voorjaar waren gepland, verschoven naar ons weekend. Hierdoor kwam er meer druk op te zitten."

April en mei zijn de maanden waarin de organisatie normaal gesproken sponsoren benadert, om zo een eventuele sponsorbijdrage te kunnen krijgen. Zonder deze sponsoren zou Broek'Rock' nooit een zo'n succes kunnen zijn. "De sponsoren voelen ongetwijfeld de gevolgen van de coronacrisis. Wij achten ons niet in de positie om in deze onzekere tijd een financiële bijdrage te vragen. Dat voelt niet goed."

Na de persconferentie van 21 april, waar de nieuwe richtlijnen werden verteld, wist de organisatie het zeker. "We zijn, net als vele anderen, met handen en voeten gebonden. We moeten helaas een streep zetten door Broek'Rock' 2020. Ontzettend jammer voor alle betrokkenen zoals de medewerkers van café-restaurant Koenders, de bandjes, de mensen van het licht en geluid, onze zeer gewaardeerde vrijwilligers en zoveel andere betrokkenen waaronder natuurlijk jullie: onze trouwe bezoekers." De organisatie belooft wel een ding. " Wij gaan vol gas geven om op 10, 11 en 12 september 2021 een grandioze tiende editie neer te zetten. Take care en blief thuus."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden