Roy Ruesen in actie. Foto: Marion Emeis.
Roy Ruesen in actie. Foto: Marion Emeis.

Roy Ruesen over zijn motorseizoen

Algemeen

DINXPERLO - Ook in de motorsport (en in dit geval de wegrace) zijn de gevolgen van het coronavirus te merken. In eerste instantie gesloten circuits, toen konden er alleen trainingen gereden worden en vervolgens toch ook wedstrijden.

Roy 'R'acing Ruesen zou ook in 2020 een volledig seizoen meestrijden bij RSZ Motorsport maar in juni werd door de Roy de knoop doorgehakt niet voor het kampioenschap te gaan. Van de oorspronkelijk zeventien geplande racedagen zijn er nog zeven over gebleven. Op deze dagen zijn toch nog negen van de totaal elf races gereden. En in die negen races zijn rondetijden aanzienlijk verbeterd, was er een kleine crash, zijn bekers gewonnen en werd zelfs de tweede plaats in het eindklassement van de EuroCup SuperSport 600 bereikt!

Gezien de huidige situatie zal het nog wel even duren voor alles weer als vanouds is dus er zal ook geen feest georganiseerd worden begin 2021 en zal er voorzichtig gekeken worden naar het volgende seizoen. Een voorjaarstraining in Spanje/Portugal is een gok die duur kan uitvallen dus ook die zal komend jaar niet geboekt worden. Wel hoopt Roy komend jaar in Hengelo (Gld.) op de Varsselring van start te kunnen gaan, maar het is nog afwachten of dit evenement door kan gaan.
Wel wil Roy Ruesen alle sponsoren nogmaals ontzettend bedanken en veel sterkte wensen in deze tijd. Alle sponsoren zullen ongewijzigd komend jaar op de motor blijven staan, ook de naamsponsoren. Maar er kunnen er altijd meer bij.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws: kijk op www.royracing185.jimdofree.com of zoek royracing185 op Facebook en/of Instagram.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant