Muzikale voetnootjes | Both Sides Of The Story – Phil Collins (1993)

Muzikale voetnootjes | Both Sides Of The Story – Phil Collins (1993)

Both Sides Of The Story – Phil Collins (1993)

De moderne tijd

Bedreigingen uiten, het lijkt erop dat het steeds vaker gebeurt, en volgens mij heel vaak via social media. Er gebeurt iets dat iemand niet zint en vanachter zijn of haar computer dan wel mobiele telefoon wordt een vernietigende en bedreigende tekst ingevoerd. Klik op plaatsen en klaar! Dat gebeurt vaak op basis van één kant van het verhaal en dat lijkt mij niet helemaal juist. Hoor en wederhoor, daar draait het in de journalistiek om en dat zou in het dagelijkse leven ook zo moeten zijn.

Het is erg gemakkelijk om je mening te ventileren, zonder de achtergronden van een verhaal te weten. Door wel die mening te geven, wordt vaak iets op scherp gezet, zonder dat er gekeken wordt naar de gevolgen daarvan. En dat lijkt mij toch niet de bedoeling. Natuurlijk mag je in discussie gaan, maar dan met open vizier, ‘face to face’, open en eerlijk. Degene die een teleurstelling of frustratie plaatst is wat mij betreft ook verantwoordelijk voor de gevolgen. Het zal ongetwijfeld niet de bedoeling zijn dat er een storm aan reacties losbarst, maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat het in een aantal gevallen wel gedaan wordt om die reacties uit te lokken.

Phil Collins bracht in 1993 de single ‘Both Sides Of The Story’ uit, een echte Collins-song met prachtig drumspel. In dit nummer bezingt hij onder meer ‘People Looking For Truth, We Must Not Fail Them Now, Be Sure, Before We Close Our Eyes, Don't Walk Away From Here’. We zijn met zijn allen op zoek naar antwoorden op de meest uiteenlopende onderwerpen, daarvoor kunnen we bij elkaar terecht, elkaar om raad en daad vragen. Dat is cruciaal bij het vormen van een mening, maar daarbij moet je wel alle kanten belichten: ‘We Always Need To Hear Both Sides Of The Story’!

Om een eerlijke en onderbouwde mening te geven, is het raadzaam om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Het is makkelijk om via Facebook of andere media los te gaan, maar volgens mij is de kans groter dat je mensen kwetst, dan dat het helpend is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden