IKAD-Penningmeester René Ottevanger ontvangt een verrassingspakket van Martin Hüning, voorzitter van de lokale afdeling van KHN. Foto: PR
IKAD-Penningmeester René Ottevanger ontvangt een verrassingspakket van Martin Hüning, voorzitter van de lokale afdeling van KHN. Foto: PR

IKAD verrast leden én steunt horecabedrijven

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO – De IndustrieKring Aalten Dinxperlo (IKAD) heeft de leden afgelopen week verrast met een attentie. Allemaal kregen ze een verrassingspakketje met waardebonnen. De Aaltense bedrijven met bonnen van horecabedrijven in het dorp Aalten, de Dinxperlose en De Heurnse leden met bonnen van de horeca in Dinxperlo en De Heurne.

Door Lydia ter Welle

Rudie Mombarg, voorzitter van de IKAD, legt uit: “Ook als IKAD zitten we al een jaar in lockdown. We informeren onze leden wel via de mail of met onze nieuwsbrief, maar bijeenkomsten met de leden, dat zit er niet in. Om hen toch allemaal even een hart onder de riem te steken, hebben we als bestuur besloten om alle – ongeveer honderd – leden een attentie te bezorgen in de vorm van een verrassingspakket. Het was ons secretariaat dat opperde om te kijken hoe we de zwaarst door corona getroffen sector konden steunen: de horeca. Zo kwamen we op het pakketje met waardebonnen van de horeca.” Omdat de leden van de IKAD industriële bedrijven in Aalten, Dinxperlo en De Heurne zijn, is er voor gekozen de horeca in die kernen te benaderen voor bonnen.

Mombarg: “Onze leden zijn ook allemaal ondernemer, hoewel niet in de horeca of middenstand. Maar zij leven van harte mee met de horecaondernemers die wel heel hard zijn getroffen door de pandemie. De pakketten zijn inmiddels bezorgd en we krijgen veel positieve reacties. Op de verrassing, maar vooral ook omdat we de horeca steunen.”

Martin Hüning, voorzitter van de afdeling Aalten van Koninklijke Horeca Nederland, is blij verrast met de meelevende actie van de IKAD. “Heel erg fijn dat de Industriële Kring aan ons gedacht heeft. Overeenkomstig hun verzoek hebben we waardebonnen verzameld bij de horeca in de kernen Aalten, Dinxperlo en De Heurne. Daarvan zijn door het IKAD-secretariaat pakketjes gemaakt en bezorgd.” De waardebonnen zijn nu al te verzilveren, bijvoorbeeld om gebruik te maken van de afhaalservice van de horeca. Martin Hüning: “Maar ik hoop van harte dat we heel snel weer open mogen, in elk geval de terrassen, en dat we daar de IKAD-leden kunnen begroeten om hun bonnen te verzilveren.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band