Bloemenrijke Akkerranden. Foto: PR
Bloemenrijke Akkerranden. Foto: PR

Fietsen en wandelen door glooiend buitengebied

AALTEN - VVV Aalten heeft weer een prachtige fietsroute geselecteerd. De route voert door het fraaie coulisselandschap, het landschap dat zo kenmerkend is voor de Achterhoek en waar de liefhebber nooit genoeg van krijgt. De fietser kan onder andere geniete van de kleurrijk ingezaaide bermen, al fietsend richting Winterswijk.

Via het Woold, gaat de fietsroute door de Bekendelle naar de Brinkheurne. Daar kan een tussenstop worden gemaakt bij recreatiepark ‘Het Winkel’. Als deelnemers in restaurant Reuselink, dat hoort bij ‘Het Winkel’, een lunch gebruikt ontvangt men, op vertoon van de route, een gratis kopje koffie. Via Corle en Bredevoort voert de route terug naar het VVV, Markt 12-16, Aalten. De route is ongeveer 37 kilometer en kost € 1,95 euro. Bij het VVV zijn nog veel meer prachtige routes beschikbaar, zoals de nieuwe fietsroute langs historische wegen en locaties die betrekking hebben op de 80-jarige oorlog. Centraal in de route staan het beleg van Groenlo en Bredevoort.

Wandelen
Er zijn twee prachtige nieuwe wandelroutes gemaakt die langs bermen en akkerranden voeren. In Barlo kan een parcours van vijf kilometer worden gelopen, in Lintelo is de akkerrandenroute 7,5 kilometer lang. Al wandelend genieten van de bloemenzee van diverse mengsels.

Gängeskes
Tevens staan er in augustus weer twee Gängeskes-wandelingen onder leiding van een gids op het programma, op de zaterdagen 7 en 21 augustus. De gids wacht de deelnemers op voor de ingang van het Nationaal Onderduikmuseum/ VVV. Hij/zij leidt de wandelaars via de Gängeskes, die als een parelsnoer door het centrum slingeren, door de geschiedenis van Aalten. De kosten zijn vijf euro per persoon. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Boekenmarkt
Tijdens openingstijden van het VVV en het Nationaal Onderduikmuseum is de boekenmarkt geopend in de Freriksschure. Voor een prikkie zijn boeken te koop, wellicht ligt daar misschien wel net het boek dat al heel lang op het verlanglijstje staat. Of men kan een paar boeken aanschaffen voor de vakantie! Tijdens alle activiteiten worden de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. Informatie over onder andere bovenstaande activiteiten is te vinden op de website.


nationaalonderduikmuseum.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden