<p>Kulturhus Dinxperlo, locatie van Klein Theater Dinxperlo. Foto: PR</p>

Kulturhus Dinxperlo, locatie van Klein Theater Dinxperlo. Foto: PR

Klein Theater Dinxperlo programma

DINXPERLO - Wat de organisatie van het Klein Theater Dinxperlo betreft wordt het weer tijd voor een nieuw theaterseizoen na een lange periode van gedwongen afwezigheid. De organisatie heeft vol enthousiasme een gevarieerd programma samengesteld. Tegelijkertijd is er behalve enthousiasme bij de organisatie toch ook wel wat spanning. Want zij hopen dat het publiek de draad weer oppakt van voor de coronacrisis en weer een bezoek aan de culturele sector wil brengen. De organisatie merkt namelijk dat mensen toch nog erg voorzichtig zijn met het plannen van theaterbezoeken.

Door Daniëlle Jolink

Zaterdag 2 oktober
Comedy Parade. De Comedy Parade is een avond stand-up in zijn puurste vorm. Hilarisch, messcherp, gortdroog, inventief, vreemd, een muzikale twist, maar altijd grappig. Dat is waar stand-up om draait: de grap! De Comedy Parade is een ongedwongen avond, met een drankje binnen handbereik, een Master of Ceremonies en de beste stand-uppers van Nederlandse en Vlaamse bodem. Soms zelfs aangevuld met een comedian van overzees, want dat is tenslotte de bakermat van de stand-up comedy.

Zondag 31 oktober
Maarten Peters met ‘Bevroren tranen 2’. Op zondag 29 maart 1945 is Dinxperlo bevrijd, dat was in 2020 exact 75 jaar geleden. Door de maatregelen rondom corona is deze voorstelling uitgesteld naar 2021. Speciaal voor deze gebeurtenis heeft Maarten de voorstelling ‘Bevroren tranen 2’ geschreven. Een vervolg op zijn indrukwekkende voorstelling in Dinxperlo in het kader van 70 jaar bevrijding. Ook deze voorstelling kent een bijzondere liederencyclus van zanger en componist Maarten Peters; gezongen verhalen, als kleine monumentjes.

Zaterdag 27 november
Thijs Kemperink met zijn nieuwjaarsconference 2022 ‘Herboren’. Na vijf succesvolle avondvullende theaterprogramma’s is het tijd voor een nieuwe stap, de nieuwjaarsconference ‘Herboren’. Thijs is een positieve jongen. Maar het afgelopen jaar had ook veel dieptepunten. Niet alleen vanwege de coronacrisis, maar ook op persoonlijk vlak. Echter, zonder die dieptepunten geen licht aan het eind van de tunnel, zonder nacht geen prachtige zonsopgang. Dus treedt Thijs het nieuwe jaar herboren tegemoet met frisse energie, ongenadig veel grappen en een groot brok positiviteit. Simpelweg omdat hij daarvoor kiest! Het publiek kan zich schrap zetten voor een spervuur aan grappen. Over 2021, maar vooral ook over wat 2022 gaat brengen volgens deze eigenzinnige Tukker.

Zaterdag 12 maart 2022
‘In het licht’ door Lisse Knaapen en geproduceerd door Solo Stories. ‘In het licht’ is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Gespeeld door Lisse Knaapen (onder andere ‘Emma wil leven’, ‘Soldaat van Oranje’ en ‘SKY’), met nieuwe muziek van Ellen ten Damme. Solo Stories is een productiehuis dat al meerdere solovoorstellingen op de planken zette waarbij het motto is: ‘Terug naar de basis van theater’, het vertellen van een (maatschappelijk georiënteerd) verhaal. Eerdere voorstellingen van hen in Klein Theater Dinxperlo waren ‘Paaz’ en ‘Ma’ (Hugo Borst).

Kaartjes voor de voorstellingen kunnen besteld worden via de internetpagina: www.kleintheaterdinxperlo.nl  Als fijne start van de avond, biedt Klein Theater Dinxperlo haar bezoekers een kopje koffie of thee aan op de theateravond. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden