Steffan Rexwinkel, Luna Kemink, Fenne Zwienink, Ruby Nieboer, Indy Veerbeek, Mare Kemink klaar voor de verkoop voor LindaFoundation. Foto: Frank Vinkenvleugel
Steffan Rexwinkel, Luna Kemink, Fenne Zwienink, Ruby Nieboer, Indy Veerbeek, Mare Kemink klaar voor de verkoop voor LindaFoundation. Foto: Frank Vinkenvleugel

Finaliste Miss Beauty Ruby Nieboer gaat de markt op voor goed doel

DINXPERLO - In de maand januari gaat Ruby Nieboer, finaliste van de schoonheidswedstrijd Miss Beauty van Gelderland, vrijdags op de markt in Dinxperlo een actie houden voor een goed doel Zij gaat samen met meiden van het Dinxperlose jeugdhonk van Figulus Welzijn zelfgebakken koekjes, koffie en ranja to go en zelfgemaakte armbandjes verkopen. Het goede doel dat Ruby heeft gekozen is LindaFoundation, mensen in armoede in Nederland. Samen met Figulus Welzijn heeft Ruby dit mooie initiatief bedacht.

Ruby zegt: “Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Hun vaak alleenstaande ouders lopen eigenlijk continu met stress over wat ze wel en niet kunnen betalen. Stress over de dingen die harstikke normaal zijn voor andere kinderen, dan hebben we het over uitjes, schoolspullen, speelgoed en rekeningen. Het is verschrikkelijk dat sommige ouders hun kinderen niet naar school laten gaan op hun verjaardag, omdat ze niet het geld hebben om iedereen een traktatie aan te bieden.”

Sinterklaas en kerst zijn net achter de rug, veelal met cadeautjes voor het gezin. Ruby: “Dit is niet vanzelfsprekend. Er zijn kinderen die geen cadeautjes hebben gekregen, omdat de ouders het geld beter kunnen gebruiken voor toiletpapier, schoonmaakspullen, de huur betalen of eten.” 

Elk jaar wil LindaFoundation gezinnen met kinderen onder de achttien jaar een doosje geven met allerlei giftcards, zoals van de Hema, AH en intertoys, ter waarde van 600 euro. “Hoe mooi is het dat LindaFoundation dit ieder jaar nog kan doen en wie weet nog veel meer gezinnen kan helpen. Wij, Figulus en ik, willen hier graag bij helpen. Wij vinden het belangrijk dat hier aandacht op wordt gevestigd.” 

Figulus heeft elke vrijdag een jongerendag, hier komen jongeren bij elkaar om bijvoorbeeld te gamen, tafeltennis te spelen of koekjes te bakken. “Samen met de meiden die vaak koekjes bakken en zelf armbandjes maken gaan we dit doen! Wij gaan met elkaar een aantal vrijdagen in januari op de markt van Dinxperlo met de verkoop van koffie en ranja to go, koekjes en armbandjes zoveel mogelijk geld proberen op te halen.”

Ruby doet dit jaar mee aan Miss beauty of Gelderland, zij mag zich finaliste noemen. “Via Miss Beauty heb ik aandacht gekregen voor dit goede doel. Ik ben erg gemotiveerd en wil graag helpen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden