Dorfplatzkrippe. Foto: PR
Dorfplatzkrippe. Foto: PR

Kerststal op het dorpsplein in Suderwick uit voorzorg ontmanteld

Cultuur

SUDERWICK - Gezien de dreiging van schade door vuurwerk en vandalisme op oudejaarsavond, besloot de kerststalcommissie op oudejaarsdag de dorpspleinkribbe bij de grote kerstboom in Suderwick te demonteren. 

Het werd vorig jaar door relschoppers uitgebreid vernield en met veel vrijwilligerswerk weer hersteld voor de huidige kribbentour. Een hekwerk bij de kerststal was de avond tevoren al vernield, zodat de commissie zich genoodzaakt zag verdere vernieling te voorkomen. Deze locatie (nr. 18) is daarom zaterdagmiddag ontmanteld en opgeslagen.
Op alle overige 58 locaties bleven de kerststallen weekend staan en worden pas daarna weer afgebroken, zodat de wedstrijddeelnemers alsnog de gelegenheid hebben om de 5 verstopte konijnen te vinden en hun loten in te leveren bij één van de locaties. Op alle locaties en op vele andere openbaar toegankelijke plaatsen in “Dinxperwick” zijn flyers voor wiegtochten verkrijgbaar.
De flyer is ook te downloaden van de website: www.dinxperwick.info. De openbare verloting van de prijzen vindt plaats op woensdag 18 januari om 17.30 uur in het Dinxperloer Kulturhus (locatienr. 51,Terborgse Weg 3). Alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd. De winnaars worden door de commissie op de hoogte gebracht of ontvangen hun prijs persoonlijk ter plaatse.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant