Een kerststal gemaakt door kinderen die te zien was op de Bosmark School. Foto: PR
Een kerststal gemaakt door kinderen die te zien was op de Bosmark School. Foto: PR

Prijstrekking van kerststallenroute bij Noaberz in Dinxperlo

Cultuur

DINXPERLO - Op woensdag 18 januari om 17.30 uur is er een publieksprijstrekking voor het konijnenspotspel van de vijfde Internationale Dinxperwick Kerststal Tour bij Kulturhus Noaberz in Dinxperlo.

Met name de deelnemers en potentiële winnaars van het zoekspel zijn van harte uitgenodigd. Uit ongeveer 300 correcte inzendingen worden ongeveer 80 winnaars getrokken door prominente vertegenwoordigers uit Aalten en Bocholt.
De hoofdprijs is een handgemaakte kerststal met verlichting en beeldjes ter waarde van 160 euro. Daarnaast worden er nog andere prijzen en waardebonnen verloot, waarvan de meeste zijn geschonken door de deelnemende bedrijven. De winnaars krijgen de prijs direct ter plaatse uitgereikt.
Namens de Kerststal-commissie wil Rosi Tuente alle bedrijven en culturele instellingen bedanken voor hun deelname en steun aan deze actie, in het bijzonder de hoofdsponsors, die alleen de basis hebben gelegd voor de uitvoering van dit project - ze heeft al veel enthousiaste reacties van de bevolking en de buitenlandse bezoekers.
Bijzonder aangenaam was het gebruik van de Bosmark-school in combinatie met de Ludgerus-basisschool in Bocholt.Ze maakten met de kinderen veel fantasierijke kerststalletjes van alledaagse voorwerpen en deden voor het eerst mee.
Zo ook een familie in Suderwick die een grote kerststal bouwde van Duplo-bakstenen.
Ongeveer 80 procent van de ruim 100 kerststallen was voor het eerst te zien als onderdeel van deze unieke, Europese, grensoverschrijdende kerststallentour. Net als de abstracte plaatmetalen kerststal van Herbert Schulte uit Ennigerloh in de wijk Warendorf, die bij rd classics in Breedenbroek werd geplaatst. Ben Rouwhorst, verzamelaar van kerststallen uit Ulft, stelde voor het eerst zo’n 30 kerststallen uit zijn repertoire beschikbaar.
Tijdens de verloting zal er een diavoorstelling worden gepresenteerd, waarbij alle kerststallen nog eens te zien zullen zijn.

De kerststal die de hoofdprijs zal zijn en die te zien was bij de brandweer van Suderwick. Foto: PR
De abstracte kerststal van H. Schulte uit Ennigerloh bij rd classics. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band