Laatste winnende foto (fragment) Perfecte Plaatje Aalten. Foto: Roos Oonk-Ten Klooster

Laatste winnende foto (fragment) Perfecte Plaatje Aalten. Foto: Roos Oonk-Ten Klooster

Roos Oonk-ten Klooster winnaar laatste opdracht fotowedstrijd Perfecte plaatje Aalten

Cultuur

AALTEN/DINXPERLO - Roos Oonk-ten Klooster uit Aalten heeft volgens de jury de beste foto aangeleverd binnen de twaalfde en tevens laatste opdracht van de fotowedstrijd Het perfecte plaatje Aalten.

Elke maand, een jaar lang, kregen de officiële deelnemers een opdracht, twaalf in totaal. Een foto, gemaakt binnen de gemeentegrenzen en binnen de tijd van de opdrachtverstrekking. De laatste opdracht die de fotografen ontvingen was: fotografeer het thema ‘de lente, een nieuw begin’, een compleet vrije opdracht. De jury, bestaande uit afgevaardigden van Aalten Vooruit/De Band, fotospeciaalzaak Garretsen en Glimlach Producties kon wederom genieten van de erg mooie plaatjes die de officiële deelnemers aanleverden. 

De jury kon deze foto, gemaakt bij het Kloosterpad naast de St Jozefschool in Aalten, waarderen vanwege de prachtige lichtinval van het voorjaarszonnetje en de fraaie compositie. Door de tulpen van onderaf te fotograferen ontstaat er diepte in de foto. Kortom het ultieme voorjaars lenteplaatje. Voor de fotofanaten, deze foto is gemaakt met een smartphone Samsung SM-A528B,1/10000s, 25mm, ISO40. 

Binnenkort komt de vaste jury, aangevuld met twee verse krachten, bij elkaar om de twaalf maandwinnaars naast elkaar te leggen en de uiteindelijke gouden jaarwinnaar aan te wijzen inclusief de tweede en derde plaats. Deze foto, met alle andere elf maandwinnaars en the best of the rest, kan het publiek rond de zomer bewonderen tijdens een expositie in de bibliotheek te Aalten. 

Bij de opening van de tentoonstelling, voor genodigden, zullen de prijswinnaars bekend gemaakt worden en krijgen de nummers 1, 2 en 3 een waardecheque overhandigd, te besteden bij fotospeciaalzaak Garretsen in Aalten. 

De organisatie van Het perfecte plaatje Aalten ligt in handen van Bibliotheek de Achterhoekse poort, Aalten Vooruit/De band, fotospeciaalzaak Garretsen, Figulus Welzijn en talentverbinder Richard Jongetjes. Het geheel is financieel mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Aalten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band