Werk van Ciska Wynia. Foto: PR
Werk van Ciska Wynia. Foto: PR

Schilderijen van Ciska Wynia in kerkje de Rietstap

Cultuur

DINXPERLO - De expositie van  Ciska Wynia is de hele maand april in Kerkje de Rietstap te zien. Ze heeft aquarellen en olieverfschilderijen gemaakt. 

Kerkje de Rietstap is open op maandag 1 april (Tweede Paasdag) en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in april. Het adres is Meniststraat 14 a in Dinxperlo.
De toegang is gratis, een vrije gift is welkom.
Wynia laat zich inspireren door de natuur waarin ze woont. Maar ze schildert ook graag gebruiksvoorwerpen met een verhaal. De ene keer is het een aquarel en de volgende keer is het een olieverfschilderij.
In 1975 zijn Ciska en haar man Jaap in de Achterhoek komen wonen. Ze is geboren en getogen in Utrecht maar woont nu dus al heel lang op Sinderen, waar ze in 1976 een boerderijtje kochten. Door de ziekte van haar man Jaap en zijn overlijden woont ze nu in Dinxperlo.
In 1988 kwam ze in contact met Gerrit Jansen. Hij gaf teken- en schilderles aan een groep dames in Varsseveld. Toen Gerrit er mee stopte werd de groep overgenomen door Ineke Wisselink. Ineke kon (en kan) waanzinnig goed schilderen en was bereid haar kunst en kennis te delen met haar leerlingen. Van haar heeft Ciska Wynia alles geleerd: zowel het aquarelleren als het fijn schilderen met olieverf.

Werk van Ciska Wynia. Foto: PR
Werk van Ciska Wynia. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant