De cast van Kinderspöl. Foto: PR
De cast van Kinderspöl. Foto: PR

Jeugdtoneel ’t Kinderspol speelt ‘Hoteldebotel’

Cultuur

Jeugdtoneel ’t Kinderspol speelt ‘Hoteldebotel’

SINDEREN - Het is een doldwaze toestand in het toneelstuk ‘Hoteldebotel’ van het Sinderense gezelschap Kinderspöl. De voorstellingen zijn te zien op zaterdag 6 april om 14.30 uur en 19.30 uur in het Buurtschapshuus in Sinderen. De zaal gaat een half uur voor de voorstelling open.

Twee hoofdrolspelers hebben zich verslapen terwijl de voorstelling op het punt staat te beginnen. De oplossing blijkt in het publiek te zitten. In het toneelstuk zelf lijkt ook alles fout te lopen. De werkster wil ontslag, maar waar haal je zo snel iemand anders vandaan? De kok maakt er in de keuken een puinhoop van en er komen merkwaardige gasten in het hotel zoals een verstrooide professor.
Verder probeert een verliefd stelletje onderdak te vinden om te ontkomen aan de wurghouding van de moeder van het meisje die hun liefdesrelatie niet ziet zitten. Toevallig verschijnt ook juist zij ten tonele. Tot overmaat van ramp zoekt een dief zijn toevlucht in het hotel en zijn de rapen helemaal gaar en de verwarring compleet. Zal het de agent lukken de dief te pakken of heeft hij ook de hulp van personeel nodig? En de hoteleigenaar? Kan zij het hoofd koel houden bij deze rap opeenvolgende bizarre situaties?
‘Hoteldebotel’ is geschreven door Jo Rillema. Het stuk bestaat uit drie bedrijven. Na het eerste bedrijf is er een pauze met verloting. Kaarten zijn te bestellen via de website van ’t Buurtschap.


tbuurtschap.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant