Hans Keuper is een van de Achterhoekers, die de Cursus Achterhoek(s) vormgeven. Archieffoto: Arend J. Heideman

Hans Keuper is een van de Achterhoekers, die de Cursus Achterhoek(s) vormgeven. Archieffoto: Arend J. Heideman

Cursus Achterhoek(s) met colleges van bekende Achterhoekers

Cultuur

DOETINCHEM/ACHTERHOEK - Bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers aan de IJsselkade in Doetinchem gaat in april de (zesdelige) Cursus Achterhoek(s) van start. Leer meer over de Achterhoek via colleges van bekende Achterhoekers als Hans Keuper en Diana Abbink.

Wat maakt de Achterhoek zo bijzonder? Zit het in de eigen taal en cultuur, het mooie coulisselandschap, de (streektaal)muziek en -schrijvers of de omgangsvormen? Misschien wel een combinatie van allemaal? Kom erachter in de zesdelige Cursus Achterhoek(s). Bekende Achterhoekers zoals Hans Keuper, Willem te Molder, Sander Grootendorst, André Kaminski en Diana Abbink geven de colleges. De Cursus Achterhoek(s) is niet alleen een aanrader voor ‘inburgeraars’ die meer over de Achterhoek te weten willen komen, ook de geboren en getogen Achterhoeker zal nog heel wat kennis opdoen over deze streek. Daarbij is er ook aandacht voor spreken en schrijven in streektaal, want da’s nog helemaol neet zo makkelek!

De eerste cursusavond is op 10 april, de laatste op 19 juni. Ze vinden plaats bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers aan de IJsselkade in Doetinchem. De lessen zijn niet alleen super leerzaam, maar ook deurdrenkt met Achterhookse gemuudelekheid. De kosten voor de Cursus Achterhoek(s) zijn 175 euro; hierbij zijn het cursusboek, de consumpties en een eindcertificaat inbegrepen. Aanmelden kan tot 7 april, via info@ecal.nu.

Meer informatie op de website van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers.


www.ecal.nu/cursus-achterhoeks

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant