André Remmelink in zijn winkel. Foto: Frank Vinkenvleugel
André Remmelink in zijn winkel. Foto: Frank Vinkenvleugel

Zoete Streken is snoepwinkel en meer

Economie

DINXPERLO - Wie de winkel Zoete Streken aan de Kerkstraat 6 in Dinxperlo binnenstapt, waant zich direct in een andere wereld. Voor ouderen wellicht een winkel vol nostalgie en herinnering aan vroeger, voor jonger publiek is het waarschijnlijk letterlijk en figuurlijk een ‘snoepwinkel’. Maar die omschrijving doet de winkel eigenlijk tekort.

Door Walter Hobelman

“Het is een delicatessenwinkel in een modern jasje, met een vleugje nostalgie”, omschrijft eigenaar André Remmelink zijn winkel, die op 9 november geopend is. Het lijkt Remmelink voor de wind te gaan. “Ik ben dit jaar in september begonnen met een marktkraam hier in Dinxperlo en daar heb ik al vrij snel klandizie opgebouwd. Toen deed zich redelijk plotseling de kans voor om dit pandje te huren en dat leek me wel wat. En toen ging alles heel snel.”
Het voordeel van de winkel ten opzichte van een kraam zorgt ervoor dat André zich nu al op zijn plek voelt. “Hier heb ik veel meer ruimte voor mooie producten en kan mijn klanten beter bedienen. Ik hoef nu niet meer na afloop van de markt een hoop werk te verrichten. Nu kan ik gewoon de sleutel omdraaien en de volgende dag weer verder gaan, het geeft me iets meer rust.”
Ruim aanbod verschillende producten In de winkel is naast een uitgebreid assortiment (nostalgisch) snoep ook een groot aanbod aan losse thee te vinden. Maar ook speciale streekbieren, fudge, kruiden en bakmixen staan overzichtelijk uitgestald. “Ik wil me echt onderscheiden van andere winkels en ben voortdurend op zoek naar producten die bij mijn manier van ondernemen passen. Heerlijke producten, liefst met een verhaal en voor een eerlijke prijs. Gelukkig is het aanbod groeiend, merk ik intussen.” Wat die manier van ondernemen betreft heeft André een duidelijk idee. “Ik ga niet voor het grote geld en een snelle groei, ik wil aandacht besteden aan elke klant die binnenkomt. Iedereen mag zich hier welkom weten en wordt gezien als mens en niet als portemonnee.”
André geniet ervan als hij aan klanten mag vertellen waar een product vandaan komt, wat het bijzonder maakt en is niet beroerd om klanten te laten proeven. “Ik kan het nog zo mooi vertellen, maar zelf de smaak ervaren is toch anders en werkt veel beter.”
Dat zijn werkwijze goed valt blijkt uit het groeiend aantal terugkerende klanten. “Men komt de eerste keer vaak binnen ‘van horen zeggen’ en ik zie nu al dat mensen terugkomen voor een herhalingsaankoop, of om nieuwe producten te ontdekken.” De gedreven ondernemer streeft ernaar het aanbod voortdurend uit te breiden en gaat daarbij het experiment niet uit de weg. “Soms koop ik iets waarvan ik denk dat het een succesje kan worden en dan valt dat tegen. Het zij zo. Andersom gebeurt ook, dat ik denk dat iets geen hardloper wordt en vervolgens in no-time mijn hele voorraad weg is en ik in allerijl moet bijbestellen.”
Iemand die op zoek is naar een verrassend en smaakvol cadeau is bij Zoete Streken aan het goede adres. “Ik maak ter plekke cadeaupakketten, samengesteld naar wens van de klant en voor elk bedrag.”
Remmelink werkt nu nog drie dagen in de week bij Aviko maar hoopt op termijn de stap te kunnen zetten om de winkel de hele week open te hebben. “Maar ik doe het stap voor stap. De eerste maanden is het al snel genoeg gegaan, nu ga ik eerst even rustig doorbouwen en kijken hoe het de komende tijd gaat lopen.”
Zoete Streken is geopend op donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur en zaterdag van 8.30 uur tot 16.00 uur.


www.zoetestreken.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant