Schaatsen in IJzerlo. Foto: H.Helmink-Schreurs
Schaatsen in IJzerlo. Foto: H.Helmink-Schreurs

IJzerlo on ice

Human Interest

IJZERLO - Schaatsen in IJzerlo... Jazeker, maar niet op natuurijs, want Koning Winter laat zich tot op heden nog niet zien. Maar op de parkeerplaats van het Dorpshuus, was een kunstijsbaan aangelegd.

Al een hele tijd geleden zaten drie dames uit IJzerlo bij elkaar, en werd er het idee geopperd of het niet leuk zou zijn om op de parkeerplaats van het Dorpshuus een ijsbaan te realiseren. Na veel overleg, vergaderingen, appjes en telefoontjes kregen ze het voor elkaar. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari was het dan eindelijk zover. De plaatselijke jeugd had zich er al maanden op verheugd. Eindelijk konden de IJzerlo’se IJzers worden ondergebonden en kon er onder prachtige weersomstandigheden worden geschaatst. 

Op de vrijdagmorgen was het in alle vroegte al een drukte van belang. Om 7.30 uur waren de vrijwilligers al druk bezig met het opbouwen van de baan, het klaarzetten van de ‘koek en zopie’ tent, en het installeren van de muziekinstallatie. Om 10.00 uur stond alles klaar en konden de peuters en kleuters het ijs op. Hier werd meteen al volop gebruik van gemaakt, en na 11.00 uur konden ook de oudere kinderen de ijsvloer betreden. Op beide dagen was de ijsvloer geopend van 10.00 tot 17.00 uur, en de opkomst was boven verwachting. Constant was de ijsvloer gevuld met peuters, kleuters, jeugd en tieners. 

In de tent werd er warme chocolade melk, koek en snoep verkocht. De opbrengst hiervan is gedoneerd aan Stichting Kika. Dat dit in de smaak viel bleek wel uit het feit dat er op zaterdagmiddag een bedrag van ruim 180 euro kon worden overgemaakt. Aan het einde van de zaterdag kon de organisatie tevreden terugkijken op een paar prachtige, gezellige ijsdagen, en tot de conclusie komen dat het een geslaagde activiteit is geweest. 

De drie IJzerlo’se Ice-Queens willen bij deze iedereen bedanken die mee heeft geholpen met hand en spandiensten. Ook de Gemeente Aalten, Activiteiten Commissie IJzerlo, CGV Aktief IJzerlo, Oudercommissie t’Warmelinck, Oudervereniging Club/Zondagsschool, COV IJzerlo, en Cresendo IJzerlo, worden heel erg bedankt voor hun hulp en bijdrage. Met z’n allen is een prachtig IJzerlo’s IJsfeest gerealiseerd en hiermee is aangetoond: waar een Kleine Buurtschap Groot in kan zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band