Edwin en vader Gert Smits in de landwinkel. Foto: Frank Vinkenvleugel

Edwin en vader Gert Smits in de landwinkel. Foto: Frank Vinkenvleugel

Zomerse beleefdagen

Landbouw

Zomerse beleefdagen

AALTEN - Deze zomer zijn er drie Zomerse Beleefdagen in gemeente Aalten. Tijdens drie woensdagmiddagen in juli en augustus zijn er diverse activiteiten te beleven. Elke woensdagmiddag vanaf een andere locatie. Zo kan de gast in de ‘keuken’ bij de ondernemer kijken en vanaf daar een activiteit naar keuze doen.

Gastheer van het Landschap
Een aantal ondernemers in gemeente Aalten zijn een aantal jaren geleden opgeleid tot IVN gastheer van het Landschap. Juist zij willen de bijzondere, nog niet ontdekte verhalen en beleving van de natuur doorgeven. Om iedereen kennis te laten maken met de natuur en met hun bedrijf, hebben zij in samenwerking met de gemeente Aalten, IVN en Achterhoek Toerisme de Zomerse Beleefdagen samengesteld op woensdag 27 juli, 3 augustus en 10 augustus.

Woensdag 10 augustus
De laatste Zomerse Beleefdag staat gepland op woensdag 10 augustus vanaf Landwinkel Smits in De Heurne. Naast diverse rondleidingen door de kwekerij, kan men een afwisselende fietstocht onder leiding van Harry Esselink maken waarin belangstellenden meer te weten komen over het unieke landschap, cultuur en historie. Zo brengt men onderweg onder andere een bezoek aan de Teunismolen en De Welsker. Ook kan men met de huifkar naar Boerdertij ’t Westendorp voor een rondleiding over de boerderij, het museum en het Follybos.

Overzicht en aanmelden
Het overzicht van de activiteiten staat op de website https://www.ivn.nl/beleefweekend-aalten Hier is ook de informatie over aanmelden van tevoren en de eventuele kosten die eraan verbonden zijn te vinden. Een activiteitenfolder is verkrijgbaar bij de één van de drie VVV kantoren in gemeente Aalten en de deelnemende ondernemers: Boerderij ’t Westendorp/Suzie’s Farm, Stadsbrouwerij de Borghman, Theetuin aan de Bosrand, Beleefboerderij de Neeth, Landgoed Eppink, Landwinkel Smits, Teunismolen en Imker Ni’je Bi’jvank.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band