Publiek en deelnemers genieten van de demonstraties. Foto: Henk van Raaij
Publiek en deelnemers genieten van de demonstraties. Foto: Henk van Raaij Henk van Raaij

Farm & Country Fair straalt onder de zomerzon: feest voor jong en oud!

Landbouw

IJZERLO – Een zonovergoten Farm & Country Fair dit jaar. Het driedaagse evenement zit er op. Op zondag 25 juni, de slotdag, is het zeer warm, bezoekers zoeken schaduwrijke plekjes op. Genietend van de gemoedelijke sfeer, de vele shows en demonstraties, het lekkere eten.

Door Karin Stronks

Het driedaagse evenement Farm & Country Fair heeft dit jaar te maken met veel zon, hoge temperaturen en droogte, een tropische sfeer. De koeien van boerderij Westendorp zijn buiten, liggen lekker te herkauwen in de schaduw. We betreden het enorme grote terrein en horen de klanken van muziek uit de films van Pirates of the Caribbean. Een show met pony’s is in volle gang, de ruiters steken aan het eind een zwaard omhoog en krijgen applaus van de toeschouwers. 

Even verderop zijn baasjes met hun honden bezig met een demonstratie. De trouwe viervoeters zijn enthousiast, verrichten gretig de diverse oefeningen en worden rijkelijk geknuffeld en beloond met lekkers. Heerlijke geuren drijven over het enorme terrein, gezonde en minder gezonde versnaperingen zijn verkrijgbaar. 

Het publiek is zeer divers, gezinnen met kleine kinderen, oudere jongeren en alles daar tussenin struinen genoeglijk rond. Ze praten met mensen die ze nog nooit hebben ontmoet, bekijken de prachtige trucks, snuffelen in de kledingtentjes, aaien de brandrode runderen, kopen streekproducten en nemen een kijkje in de tent waar kleindieren tentoongesteld staan. 

De hitte is wel een ding, bezoekers dragen hoedjes, smeren zich goed in en zoeken voor een pauze een schaduwrijk plekje. Aan het welzijn van de dieren is gedacht, voor varkentjes een modderbad, koeien en paarden kunnen te allen tijde een plaats vinden in de schaduw. Dieren die zich hebben ingespannen tijdens een show of demonstratie krijgen net als alle andere dieren die op de Fair te zien zijn extra water. 

We wandelen langs oldtimers en indrukwekkende trucks richting Camp IJzerlo. Gasten kunnen door de loopgraven wandelen en informatie inwinnen. Kinderen spelen op opgestapelde strobalen en vergapen zich aan klassieke tracktoren, spelen op het springkussen, wachten op de stuntmensen die gewaagde capriolen uithalen op hun motorfiets. De Boerderij Express rijdt over het terrein, mensen kunnen mee in de huifkar om niets te missen van wat de Farm & Country Fair te bieden heeft. 

Het wordt steeds drukker op het enorme zonovergoten terrein van de Farm & Country Fair waar het publiek zich op deze zondag, 25 juni, nog tot 18.00 uur kan vermaken. En dan is het klaar, editie 2023 is voorbij. Een enerverend weekend, een belevenis voor jong en oud, voor de hele familie.

Op pagina 13 vind je een fotopagina van de Farm & Country Fair.

Bezoekers zoeken een plekje in de schaduw. Foto: Henk van Raaij

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant