De imkers met hun diploma's. Foto: Anouk Klomps
De imkers met hun diploma's. Foto: Anouk Klomps

Imkers ontvangen diploma

Natuur

DINXPERLO - Afgelopen bijenseizoen hebben deze zeven enthousiaste heren de cursus ‘Bijenhouden voor beginners’ gevolgd bij Imkersvereniging de Grensstreek.

Onder het bevlogen toeziend oog van leraar Edwin Harbers van Imkerij ‘t Beggelder hebben zij alles mogen leren over deze intrigerende insecten. En na het volgen van de cursus, volgde op 4 oktober het examen van de geleerde stof. Alle zeven heren zijn met vlag en wimpel hiervoor geslaagd.
Opvallend was dit jaar dat de groep uit enkel heren bestond. En nu was dat op zich niet opvallend, maar er was duidelijk een andere dynamiek. Zo was het tijdens het examen doodstil, maakte iedereen zijn examen. Daar waar dames nog wel eens stiekem proberen te overleggen. Maar ook de bewondering voor de bijen was aanzienlijk stiller, er waren weinig ‘vreugdekreetjes’ te onderscheiden bij deze groep heren, wanneer er een koningin werd gevonden of een andere bijzondere waarneming plaatsvond.
Wel hield iedereen zich aan de afspraak ‘wat lekkers voor bij de koffie mee te nemen’ bij de examentraining. Wat resulteerde in heel veel lekkers bij de koffie op één avond examentraining.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant