Bloeiende orchideeënsoort. Foto: PR

Bloeiende orchideeënsoort. Foto: PR

Helpende handen gezocht voor natuurwerkdag Besselinkschans

Natuur

REGIO - Natuurverenigingen IVN en KNNV Oost-Achterhoek organiseren op zaterdag 21 oktober een natuurwerkdag op de Besselinkschans in Lievelde. Geïnteresseerden die zin hebben in een heerlijke dag in de bijzondere Achterhoekse natuur waar je ‘s avonds nog nagloeiend met voldoening op terug kijkt, zijn van harte welkom een handje te helpen. Natuur is natuurlijk en wilde planten zijn wild. Dat betekent helaas nog niet dat ieder stukje grasland als vanzelf in een paradijs voor orchideeën en andere bijzondere wilde planten verandert. Op 21 oktober kun je helpen om de speciale vegetatie van het gebied Lievelde in stand te houden.

Ruimte voor orchideeën
“Het terrein is onlangs gemaaid. Wij gaan aan de slag met hark, zaag en kniptang om ervoor te zorgen dat we ook volgende zomer weer van bloeiende orchideeën kunnen genieten. Vinden we onverhoopt wat zwerfafval, dan ruimen we dat in één moeite ook even op”, zo laat de organisatie weten. “Er is deskundige begeleiding aanwezig met kennis van het terrein en veel ervaring in het onderhoud van natuurgebieden. Deelnemers kunnen dus, al harkend en zagend, veel leren over natuur(beheer) en de wilde planten die in het terrein voorkomen. Tijdens een kop koffie of soep is er gelegenheid om kennis te maken met gelijkgestemde natuurliefhebbers.”

Meedoen?
De dag staat onder leiding van H. Toebes, een ervaren KNNV-kracht. Opgave graag per e-mail, minimaal 2 dagen van te voren: h.toebes@solcon.nl. Voor gereedschap wordt gezorgd evenals voor koffie/thee en warme soep. Deelnemers dienen wel een eigen lunchpakket mee te brengen. De start is om half 10 vanaf locatie Pastoor Schepersstraat /spoorlijn Winterswijk/Lievelde. Na opgave krijgt men een duidelijke omschrijving van de plek.

De natuurwerkdag duurt tot uiterlijk 14.30 uur. Zorg voor stevig schoeisel. Het is uiteraard ook mogelijk om een deel van de dag te komen. Geef dat dan even aan bij de aanmelding.

Vliegenzwam. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant