Tijdens de wandeling vertellen de IVN-natuurgidsen onder meer aan de hand van welke kenmerken je de bomen ook ‘s winters kunt herkennen. Foto: IVN/KNVV

Tijdens de wandeling vertellen de IVN-natuurgidsen onder meer aan de hand van welke kenmerken je de bomen ook ‘s winters kunt herkennen. Foto: IVN/KNVV

IVN/KNNV Winterwandeling langs de Groenlose Slinge

Natuur

GROENLO - Op zondag 17 december is er een frisse winterwandeling langs de Groenlose Slinge en omgeving. Verzamelen om 14.00 uur op de parkeerplaats van Sportpark den Elshof, Elshofweg 71 in Groenlo. De wandeling onder leiding van ervaren IVN-natuurgidsen verloopt in een ontspannen tempo, genieten van de natuur staat voorop. Stevig schoeisel is aan te raden. Naar verwachting is men uiterlijk 16.30 uur weer op de startlocatie. Deelnemen is gratis; een vrije gift wordt op prijs gesteld.

De winter is het seizoen van rust in de natuur. Dieren doen het rustig aan om energie te sparen, voedsel is schaarser. Planten en bomen staan vaak ook in een ruststand. Zo hebben bomen hun loof verloren. Daardoor zijn ze lastiger te herkennen dan wanneer ze vol in het blad staan. Tijdens de wandeling zien we onder meer aan de hand van welke kenmerken je de bomen ook ‘s winters kunt herkennen. Verder staan we stil bij de winterse flora en fauna in en om de beek. Hoe komen watervogels de winter door? Waar verblijven de reptielen en amfibieën? 

Het belangrijkste is echter dat we gewoon onze zintuigen open zetten en genieten van de winterse natuurpracht. In de stilte hoor je beter en door het ontbreken van blad zijn de vogels die overwinteren makkelijker te spotten. Het gebied waar we door wandelen is heel gevarieerd. Naast de beek wandelen we door bossen en velden, zodat we ongetwijfeld veel soorten planten en dieren zullen tegenkomen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant