De cheque-overhandiging. Foto: Frank Vinkenvleugel
De cheque-overhandiging. Foto: Frank Vinkenvleugel

Schaduwbomen voor het Heurns Veld

Natuur

DE HEURNE - Je kunt je het in dit natte seizoen nauwelijks voorstellen, maar deze zomer was het erg heet op het Heurns Veld. Bij de zandbak (met waterglijbaan en klimboom), waar de kinderen spelen en de volwassenen elkaar ontmoeten, is nauwelijks schaduw. Het Heurns Belang was in overleg met het kinderbestuur al van plan om een schaduwdoek te kopen, totdat zij een bericht kregen van de Rabobank.

Ledenraadslid Lex Schellevis mocht vanuit het coöperatief dividend van de bank 500 euro bijdragen aan een bijzonder maatschappelijk doel. Uiteindelijk werd in overleg met hovenier Harry Esselink besloten om voor dat bedrag twee treurwilgen aan te schaffen; die groeien snel en geven veel schaduw. En ze zijn veel vriendelijker voor het milieu dan een kunststof doek.

Cheque
Vrijdag 15 december werd de cheque van de Rabobank overhandigd aan het Heurns Belang, onder goedkeurend oog van het kinderbestuur. Meteen gingen de leden dapper aan de slag, met steun van de onderhoudsploeg. In de zompige grond werden vakkundig gaten gegraven, en kregen de twee bomen een mooie vaste plek aan de rand van de zandbak.

Schaduw
“We hopen dat de inwoners van de Heurne en omstreken de komende zomers volop kunnen genieten van beide Rabomen én hun schaduw”, aldus Schellevis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant