Live-verbinding met Oeganda
Live-verbinding met Oeganda PR de Höve

De Höve verkoopt honing voor Oeganda

Onderwijs

DE HEURNE - Op basisschool de Höve is in de afgelopen periode actie gevoerd voor een school in Oeganda. Jaarlijks besluit het kinderbestuur van het Heurns Veld, in overleg met Heurns Belang en de school, welk doel er gekoppeld wordt aan de honingverkoop van het Heurns Veld. Dit jaar is er besloten om de verkoop te koppelen aan een actie voor een waterzuiveringsinstallatie voor de Bright Angels School in Kampala in Oeganda.

Vrijdagmiddag 23 februari werd er in de hal van de Höve een live-verbinding gemaakt met de school in Oeganda. Kinderen en personeel uit de Heurne en Kampala zagen elkaar in hun eigen schoolomgeving en na wat heen en weer gezwaai en wat kennismaking over en weer, kon het bedrag bekend gemaakt worden, dat is opgehaald met de actie. En dat bedrag is verbluffend. Maar liefst 7.398.683,94 Oegandese shilling (omgerekend 1.750 euro) is er ingezameld en dat wordt binnenkort overgemaakt.
De actie startte in de week voor de voorjaarsvakantie met een presentatie van Lex Schellevis en Esther Nederlof, die afgelopen zomer een bezoek hebben gebracht aan de Bright Angels School. Dit inspireerde de leerlingen om een week lang hun best te doen om geld in te zamelen. De week werd afgesloten met een markt, waar ook de honing van het Heurns Veld verkocht werd. De honingopbrengst werd volledig uitverkocht.
Al met al keken de kinderen uit naar het moment, waarop het bedrag bekend gemaakt zou worden en tijdens het gesprek met principal Edward, schoolleider van de Bright Angels School, werd duidelijk dat met het bedrag de zuiveringsinstallatie zeker aangelegd kon worden, maar dat daarnaast nog heel veel ander achterstallig onderhoud geregeld zou kunnen worden. Blije gezichten in Kampala, blije gezichten in De Heurne.  “Wat brengt het internet ons dan dicht bij elkaar. Een prachtig voorbeeld van burgerschapsvorming en oriëntatie op de wereld!”

Honingverkoop op het plein

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant