Een winnende Alex in het midden. Foto: PR

Een winnende Alex in het midden. Foto: PR

Alex Bongers tour zorgt voor verbinding met kankerpatiënten

Sport

Stukgaan en doorgaan tijdens toertocht door de Achterhoek                           

Door Daniëlle Jolink

DINXPERLO - Op zondag 18 september vindt de Alex Bongers tour plaats. Deze toertocht wordt georganiseerd door Maurice Bongers ter nagedachtenis aan zijn vader, de oud-wielrenner Alex Bongers, en staat symbool voor de moeilijke weg die kankerpatiënten moeten afleggen.

“Door deze tour te fietsen voelen we hoe het is om stuk te gaan, maar toch elke keer weer door te gaan. Opgeven is geen optie”, aldus Maurice. “Het idee om de tour te organiseren is ontstaan omdat mijn vader altijd met wielrennen bezig was. Ook nadat hij zelf met wielrennen gestopt was hield hij zich nog altijd bezig met die sport. Daarom wil ik nu heel graag wat voor hem terugdoen in de vorm van deze tour. Afgelopen december is mijn vader helaas overleden aan de gevolgen van kanker. Daarom gaat de gehele opbrengst van deze dag naar het KWF Kankerbestrijding. We hebben een mooie tocht uitgestippeld door de Achterhoek omdat ik dit gebied zo mooi vind. Dit is ook een mooie manier om de mensen die van verder weg komen deze dag, kennis te laten maken met onze mooie streek”.

Gezamenlijk
De zestig kilometer lange tocht wordt gezamenlijk, met een gemiddelde snelheid rond de vijfentwintig kilometer per uur, gereden onder begeleiding van ploegleiderswagen, motorrijders en een bezemwagen. Maurice: “Het is geen wedstrijd maar een toertocht. Als we moeten stoppen om wegen over te steken dan doen we dat ook gezamenlijk. Om deel te nemen aan de tour is enige ervaring met een racefiets is wel wenselijk. Harm Takke Tweewielers Dinxperlo rijdt mee met de materiaalwagen en leent wielrenfietsen uit aan mensen die wel wielrenervaring hebben maar geen racefiets. KHK Borduurapplicatieservice in Winterswijk stelt shirts met opdruk beschikbaar voor de deelnemende renners”.

VIP-bus
De toertocht begint ’s ochtends om 10 uur op het terrein van The Bed Company, aan de Industriestraat 9. De verwachting is dat de renners daar rond twaalf uur weer terug zijn.Voor diegenen die geen wielrenervaring hebben, maar wel de tour graag mee zouden willen meebeleven, rijdt er een V.I.P. touringcar bus mee. In deze bus kunnen maximaal vijfenzestig mensen mee. Tijdens de rit wordt gezorgd voor koffie, thee of fris en lekkere hapjes. Tevens wordt er een stop gehouden bij een koffieboerderij waar het peloton voorbij komt.
Voor en na de tour staat er een koffiebus op het terrein van The Bed Company. Tevens staat hier na afloop van de tour ook een foodtruck. Maurice: “Daar kan iedereen wat lekkers bestellen om zo mee te genieten van deze bijzondere dag. De opbrengst hiervan gaat ook in zijn geheel naar KWF Kankerbestrijding.”
Voor deelname aan de tour of om mee te rijden met de V.I.P. bus zijn er nog kaarten beschikbaar. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om alleen een donatie te doen via onderstaande website. Daar kan men ook terecht voor meer informatie en voor het bestellen van kaarten. “We hopen op een goede opkomst zodat we er met ons allen een mooie tour van kunnen gaan maken. Voor mijn vader en voor het goede doel”, besluit Maurice.


www.alexbongers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant