Strijd om de bal. Foto: Christian Roeterink

Ajax-B stijgt naar de tweede plek

Sport

BREEDENBROEK - De eerste competitiewedstrijd van 2023 van Ajax Breedenbroek was tegen sv Gelders Eiland, de nummer twee van de ranglijst. Ajax-B had tot nu toe twee punten minder verzameld, en kon de fusieclub uit Aerdt en Herwen bij een overwinning passeren op de ranglijst.

Ajax-B was vanaf het begin de bovenliggende partij en kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Martin won het duel na een uittrap van Ralph en wist Thijs te bereiken, die z’n tegenstander passeerde en op doel schoot, de keeper bracht redding. Aan de andere kant was de eerste kans wel direct raak. Ralph werd gepasseerd met een laag schot in de verre hoek: 0-1. Vervolgens was het weer Thijs die de keeper testte, had Ajax-B misschien een penalty verdiend na een overtreding op Nick, en kreeg nog kansen via wederom Thijs, die een goede wedstrijd speelde vandaag. Ook een aantal corners en vrije trappen leverden niets op, en dus ging de thuisploeg met een 0-1 achterstand rusten.

In de tweede helft ging Ajax-B door waar het mee begonnen was. Het kreeg een ongelooflijk aantal kansen en corners, maar de bal wilde er niet in. Tot de 60ste minuut. Een voorzet van Thijs werd tot corner verwerkt. Chris legde de corner perfect op het hoofd van Koen, die de 1-1 hard binnenkopte.

Ajax-B ging door en het was wachten op de 2-1. Het tegendeel gebeurde. Een spaarzame uitval van Gelders Eiland leverde een doelpunt op, waardoor Ajax-B een kwartier voor tijd tegen een 1-2 achterstand aan keek. Aanvaller Tom verving verdediger Luuk en Ajax-B ging dus vol op de aanval spelen. De druk werd groter en in de 86ste minuut werd een overtreding op Martin bestraft met een penalty, die door Yoes werd binnengeschoten.

Ajax-B nam niet genoeg met een punt en drukte door. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Finn die de verdiende 3-2 liet aantekenen. Nu was het aan Gelders Eiland om risico’s te nemen en kreeg Breedenbroek ruimte om de wedstrijd definitief te beslissen maar liet dat na. Dat werd nog bijna afgestraft, in blessuretijd leek Gelders Eiland 3-3 te maken, dat gebeurde echter in buitenspel positie waardoor het doelpunt afgekeurd werd en de punten in Breedenbroek bleven.

Ajax-B stijgt naar de tweede plek op de ranglijst. Volgende week geen wedstrijd omdat er een oneven aantal ploegen in de competitie zit. De volgende wedstrijd is op 12 februari in eigen huis tegen Dierensche Boys.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck (Tom Reusen), Daan Roes, Koen Ebbers, Timo Yark, Chris Schimmack, Nick Fisser, Finn Lubbers, Thijs Keizer, Martin Rexwinkel, Yoes Koskamp