Keijenburgse Boys - Ajax-B waren aan elkaar gewaagd. Foto: PR

Ajax-B verliest bij koploper

Sport

BREEDENBROEK/KEIJENBURG - Ajax-B ging op bezoek bij koploper Keijenburgse Boys. Van het verschil op de ranglijst was in het eerste uur van de wedstrijd niets te zien. Maar uiteindelijk bleek de nummer 1 niet alleen op papier sterker.

Ajax-B was zeker niet de mindere, zat er kort op, en leek al snel op voorsprong te komen. Een kopbal van Koen Ebbers uit een corner werd door de een speler van Keijenburgse Boys met de hand gekeerd en vervolgens werd de rebound door de keeper achter de lijn weggehaald. Doelpunt of een penalty dus. Grensrechter van Keijenburgse Boys gaf ook keurig aan dat het doelpunt was, toch oordeelde de scheidsrechter anders en bleef het 0-0. Ajax-B kreeg verder kansen via een goed schot van Yoes Koskamp dat de kruising net miste en voorzetten van de zijkant. De thuisploeg kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar miste kracht in de afronding, waardoor keeper Ralph Wissing een paar keer simpel redding kon brengen. Voor rust werd er niet gescoord.

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde beeld. Ajax-B dat goed speelde en kansen kreeg. In de 55ste minuut een steekbal van Nick Fisser op Hylke Keizer die in de rug gelopen werd. De toegekende penalty werd feilloos benut door Yoes Koskamp: 0-1. Lang kon Breedenbroek niet van de voorsprong genieten. Een voorzet uit een vrije trap werd binnengeschoten voor de 1-1. Daarna werd de thuisploeg sterker en kreeg Ajax-B het moeilijk. Het werd ook niet geholpen door de scheidsrechter die deze middag absoluut geen goede indruk maakte. Zo ook in de 70ste minuut. Een diepe bal, Ralph Wissing kwam zijn goal uit, pakte de bal klemvast en kwam daarna in aanraking met de instormende aanvaller. Penalty, oordeelde de scheidsrechter. Ook deze penalty werd feilloos benut: 2-1. In het laatste kwartier lukte het Ajax-B niet om de thuisploeg onder druk te krijgen. In de slotminuten waren er nog wat corners en vrije trappen, maar de bal viel niet goed en de verdediging van Keijenburgse Boys gaf geen krimp. Het bleef bij 2-1.

Een nederlaag met een zure bijsmaak, vooral door de dubieuze rol van de arbitrage. Van de andere kant liet Ajax-B een uur lang zien goed mee te kunnen met de koploper, en dat biedt perspectief voor de komende wedstrijden.

Opstelling: Ralph Wissing, Kasper Gosselink (Daan Ebbers), Finn Lubbers, Koen Ebbers, Luuk Hebinck, Chris Schimmack, Yoes Koskamp, Nick Fisser, Hylke Keizer, Martin Rexwinkel (Thijs Keizer), Tom Reusen.