Dames 2 in strijd met Aalten. Foto: PR
Dames 2 in strijd met Aalten. Foto: PR

DIOS levert volop strijd

Sport

DINXPERLO - Afgelopen zaterdag leverde DIOS volop strijd in de Eurohal te Dinxperlo. ‘s Morgens vroeg begonnen CMV 4, 5 en 6 met hun wedstrijden, dit keer in hun eigen zaal. De tribunes waren gevuld met trotse opa’s en oma’s die hun kleinkinderen kwamen aanmoedigen, wat zeker heeft geholpen gezien het aantal overwinningen dat werd behaald.

Om 12.00 uur begonnen de MC1 en Dames 2 aan hun wedstrijden. Dames 2 stond tegenover Bobo Aalten in een gemeentelijke derby die gelijk opging. Uiteindelijk trok Aalten aan het langste eind en won met 3-2. De MC1 speelde tegen ACE en liet zien duidelijk de sterkere te zijn door met 4-0 te winnen.

Om 14.00 uur was de zaal goed gevuld, zowel met wedstrijden als met geluid. De MC3 behaalde hun eerste setwinst tegen Livo, terwijl de MC2 een spannende wedstrijd speelde tegen Orion Doetinchem. Met een score van 3-2 ging de overwinning helaas naar de tegenstander.

Dames 1, nog steeds strijdend voor promotie, nam het op tegen Dynamo Neede. Trainer/coach Helmut te Braacke was een bekende in Dinxperlo, omdat hij twee jaar lang de leiding had over DIO Dames 1, dat destijds 12 jaar geleden promoveerde naar de 1e divisie. Ondanks het bekende geluidsniveau in de zaal liet het huidige Dames 1 zich niet afleiden en behaalde een overtuigende 4-0 overwinning, wat belangrijke punten opleverde voor de uiteindelijke stand.

Om 16.00 uur speelde Dames 4 een lange strijd, waarbij ze helaas met 3-2 verloren. De zaterdag werd afgesloten met Dames 3 en Heren 1. Dames 3 behaalde een ruime overwinning op Bovo Aalten, terwijl Heren 1 hard moest werken voor de uiteindelijke 3 punten. Momenteel staan ze nog steeds op de eerste plaats, maar Utrecht zit ze op de hielen.

Op maandag speelt Dames 2 thuis om 20.30 uur, op woensdag speelt Dames 1 in Wehl, waar ook de punten van groot belang zullen zijn. Op donderdag speelt Heren 2 in Eefde. En op zaterdag spelen de MC3 en de MB1 uitwedstrijden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant