Actiemoment uit de wedstrijd. Foto: PR
Actiemoment uit de wedstrijd. Foto: PR

Heren 1 DIOS kampioen

Sport

DINXPERLO - Door zelf met 3-1 te winnen in Barneveld van SSS en door het verlies van nummer 2 Utrecht is de spanning van de laatste speeldag verdwenen. Na de promotie naar de eerste divisie is nu ook het kampioenschap voor Heren 1 van DIOS uit Dinxperlo een feit. 

Een geweldige prestatie van het team van Marvin Sombroek na een seizoen, waarin ze voortdurend aan de kop van de ranglijst hebben gestaan.
Aanstaande zaterdag zal het team in de eigen Eurohal gehuldigd worden bij de laatste wedstrijd van het seizoen tegen nummer 2 Utrecht.
Ook het derde damesteam behaalde afgelopen zaterdag het kampioenschap. Een punt in Winterswijk was hiervoor voldoende. Ook voor hen wordt de laatste thuiswedstrijd dus een feestje.

Aanstaande zaterdag 13 april is de laatste reguliere speeldag in de volleybalcompetitie. Het is de dag waarop nog een aantal beslissingen gaat vallen en er mogelijk nog een team als kampioen gehuldigd gaat worden.
Om 12.00 uur mag Meisjes C1 het spits afbijten met een wedstrijd tegen Orion uit Doetinchem. Een kampioenschap zit er voor dit team niet meer in, maar ze kunnen terugkijken op een mooi seizoen, waarin ze als team erg gegroeid zijn.
Om 14.00 uur zijn er drie wedstrijden. Meisjes C2 speelt tegen Halley uit Wehl en meisjes C3 speelt tegen Orion. De meeste aandacht zal op dat tijdstip echter uitgaan naar dames 1. Zij spelen op dat moment een heel belangrijke laatste wedstijd tegen VIOS Beltrum. Op dit moment staan de dames van DIOS op de vierde plaats en die geeft recht op het spelen van promotiewedstrijden voor de regiodivisie. De derde plaats is echter ook nog binnen bereik en die plaats betekent rechtstreekse promotie. Het team hoopt dan ook op een grote publieke opkomst om hen naar die promotie te stuwen.
Daar zal de jeugd van de CMV afdeling zeker aan meewerken, want die zijn in grote getale aanwezig met veel spandoeken. Het mooiste spandoek zal ook beloond worden met een mooie prijs. Voor die jongste jeugd is er ook nog een andere leuke activiteit georganiseerd door de jeugdcommissie.
Om 16.00 uur speelt dames 4 tegen Wik Steenderen. Ook speelt heren 2 hun laatste wedstrijd tegen Vios Beltrum. Heren 2 is al een paar weken kampioen met een ruime voorsprong, maar ze zullen deze middag ook nog even extra in het zonnetje worden gezet. Om 16.00 uur speelt ook meisjes B hun wedstrijd tegen sc Gorssel. Dit team heeft de kans om op de slotdag kampioen te worden. Winst is hierbij natuurlijk noodzakelijk en ook voor hen hopen we op veel support! Tot slot worden er om 18.00 uur nog twee wedstrijden gespeeld. Dames 3 werd zoals hiervoor vermeld afgelopen weekend kampioen en na de wedstrijd tegen Volga zullen zij gehuldigd worden.
Om 18.00 uur speelt heren 1 de feestwedstrijd tegen Utrecht, de nummer twee van de ranglijst en ook gepromoveerd naar de eerste divisie. In een rechtstreeks duel hoopt DIOS te kunnen laten zien dat ze de terechte kampioen zijn. Een knaller van een kampioenswedstrijd dus, waarbij heel sportminnend Dinxperlo niet mag ontbreken.
Iedereen van harte welkom op de tribune en later in de Peppel om de festiviteiten mee te vieren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant