Afbeelding

Welke soorten luiertassen zijn verkrijgbaar?

XInterviews & Achtergrond

Heb je net een baby gekregen? Gefeliciteerd! Het is nu slim om een luiertas aan te schaffen. In principe hoeft dit niet beslist, maar het wordt wel door zeer veel ouders geadviseerd. Als je een baby hebt dan moet je nou eenmaal veel spullen meenemen als je ergens naartoe gaat, wat echt niet in je handtas past. Een luiertas zal dit probleem dus oplossen, hier kun je constant de spullen voor je kind in opbergen en meenemen. Zo zul je hieronder luiers in moeten stoppen, maar de inhoud van de tas zal uit nog veel meer dingen bestaan. Zo zullen luierdoekjes, een verschoonmatje, flesjes, flesvoeding, speen, speeltjes, extra kleding en nog veel andere spulletjes ook meegenomen worden in de luiertas. Met andere woorden, de tas waarvoor jij kiest moet zeker wel groot genoeg zijn. Bij het kopen van een luiertas kun je kiezen uit een paar verschillende soorten, die je hieronder kunt vinden. 

Rugzak
Een Dakine rugzak is dan wel niet echt geschikt als luiertas, alsnog zijn er genoeg andere rugtassen die je wel voor dit doeleinde kunt inzetten. Zo’n rugzak is natuurlijk nog altijd een golden oldie, die prima kan functioneren als luiertas. Het heeft bovendien een groot voordeel: jij hebt bij een rugtas natuurlijk beide handen vrij! Meestal hebben dit soort bags heel veel vakken. Hierin kun je mooi de spulletjes van en voor je kind in opbergen en ordenen. Bovendien hebben rugzakken vaak veel inhoud, dus er past erg veel in. Bovendien zal de tas niet snel te zwaar zijn doordat je het gewicht kunt verdelen over twee schouders. Duw hem desondanks niet te vol, want dat is niet comfortabel.

Tote
Daarnaast kun je ook kiezen voor een tote, wat iets heel anders is dan een laptoptas 17 inch. Een tote luiertas is namelijk een grote handtas, echt hartstikke trendy. Zo’n tas heeft een hengsel die je over je schouder kunt hangen. In een tote kun je echt veel spullen meenemen. Het is daardoor zeer geschikt voor mensen die meerdere kinderen hebben of gewoon veel spulletjes hebben die meegenomen moeten worden op pad. Bovendien heeft een tote een wijde opening. Zo zul je alles snel kunnen vinden. Ook heeft de tas meerdere vakken voor het ordenen van de spullen. Wel is de kans groot dat de tote je zo nu en dan van de schouder glijdt, wat ontzettend irritant is.

Messenger tas
De messenger tas heeft een lange schouderband waarmee je in principe de tas aan de kinderwagen kunt hangen. Ook kan de bag door de band kruislings over je schouder gedragen worden. Ze zijn ideaal als je veel spullen mee wilt nemen, terwijl de messenger tas ook zeker geschikt is voor een man. Bovendien kun je eenvoudig spullen uit de tas halen zonder het af te doen. Ook kun je de messenger tas eenvoudig indelen. Heel trendy of hip zijn deze bags daarentegen niet, ze zijn juist erg praktisch. Heb je meerdere kinderen? Dan is het slim om niet voor een messenger tas te kiezen.

Verstelbare luiertas
Mogelijk kun je niet kiezen uit deze drie soorten tassen. Een verstelbare luiertas is dan een uitkomst. Dit is namelijk alles in één. Je kunt het dragen als een rugzak, maar ook als een tote of messenger tas. Hoe handig is dat! Over het algemeen worden zulke verstelbare tassen geleverd in de stijl van een tote, maar door banden toe te voegen kun je de bag veranderen in een ander type tas. In principe heeft zo’n verstelbare luiertas dus ook helemaal geen nadelen. Wel moet je letten op het formaat van de tas, maar dat geldt natuurlijk ook bij de andere opties.

 Dit artikel wordt u aangeboden door The Bagstore. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant