Teamwork Interiors is de honderdste vriend van Teck-Tok. Foto: PR

Teamwork Interiors is de honderdste vriend van Teck-Tok. Foto: PR

Teamwork Interiors honderdste Vriend van Tech-Tok

Zakelijk

ACHTERHOEK - In januari 2020 kreeg de Achterhoek subsidie voor sterk techniekonderwijs, wat leidde tot de geboorte van Tech-Tok. Dit initiatief, mede opgezet door techniekdocent Tonny te Winkel, zet zich in om leerlingen op een innovatieve en boeiende manier kennis te laten maken met techniek. Teamwork Interiors uit Terborg is de trotse honderdste vriend van Tech-Tok. 

Het bedrijf, dat interieurs maakt voor een breed scala aan Europese klanten, opent enthousiast haar deuren voor scholen. Voor bedrijfsleider Henk van Bennekom is het cruciaal om de jeugd te betrekken bij techniek. Het bedrijf organiseert regelmatig activiteiten, zoals het bouwen van lampjes, om leerlingen te inspireren en kennis te laten maken met interieurbouw.

Tech-Tok, geïnspireerd door TikTok, gaat verder dan de naam doet vermoeden. Het is het resultaat van gedegen onderzoek naar de doelgroep, waarbij VO- en MBO-leerlingen werden geïnterviewd. Hieruit kwamen waardevolle inzichten over hoe jongeren in aanraking komen met techniek. Tech-Tok presenteert het beroepsbeeld met humorvolle bedrijfsfilmpjes, waarin echte medewerkers de hoofdrol spelen.

De karakters Mr. en Ms. T komen tot leven op de website en tijdens techniekdagen. Deze geliefde figuren delen niet alleen high fives en knuffels uit, maar verlevendigen ook de technische wereld voor nieuwsgierige jeugd.

Om niet te overladen met filmpjes, bedacht Tech-Tok ‘Vriend van Tech-Tok’. Bedrijven worden ‘vriend’ en organiseren tweemaal per jaar activiteiten met basisschool- of voortgezet onderwijsleerlingen. Een inspirerende wisselwerking tussen leerlingen en bedrijven is het resultaat.

Met praktische lessen op basisscholen en interactieve spellen op het digibord maakt Tech-Tok techniek herkenbaar. Het doel is om met Tech-Tok een herkenbaar ‘merk’ te creëren in de Achterhoek. Tech-Tok is niet alleen een naam; het is een beweging die techniek tot leven brengt voor de jeugd van de Achterhoek. 


tech-tok.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant