Het VVNF-bestuur. Foto: Ronald Booms
Het VVNF-bestuur. Foto: Ronald Booms

VVNF wacht op betere tijden

Algemeen

DINXPERLO - April komt in zicht en daarmee ook de VVNF-feestweek rond Koningsdag. Helaas is het ook dit jaar niet mogelijk om de feestelijkheden te laten doorgaan. De regels laten het simpelweg niet toe. Daarnaast wil VVNF niet verantwoordelijk zijn voor een mogelijke besmettingen omdat 'ze zo nodig iets 'moeten' organiseren'.

Dat het niet kan is natuurlijk jammer. VVNF had zich goed voorbereid. Het programma van vorig jaar april was keurig doorgeschoven naar dit jaar. Omdat het in januari al wel duidelijk werd dat er in april nog geen groot feest gehouden mag plaatsvinden, is er een speciale 'alternatieve commissie' ingesteld om te onderzoeken wat wél mogelijk is. Nu, in maart, begint het duidelijk te worden wat zal mogen, en dat is helaas niet veel.

De VVNF zal op Koningsdag in ieder geval proberen om iedereen te wekken met muzikale klanken. Daarnaast houdt de VVNF een fietstocht, waarbij het woord 'sober' de boventoon voert. Dat houdt in: geen gezellige nazit en geen muziek. Het centrum van Dinxperlo zal wel feestelijk versierd worden. Voor de schoolkinderen heeft de VVNF circus Bongo ingehuurd. De optredens worden verschoven naar een later tijdstip.

De coronamaatregelen hebben ook invloed op de 4 mei herdenking. Die zal, zoals het er nu uitziet, niet met een gezamenlijke, openbare bijeenkomst plaatsvinden.

Voor wie het nog niet was opgevallen: VVNF heeft voor dit jaar de contributie gehalveerd, omdat er nog geen volledig programma kan worden georganiseerd.

Wat in het vat zit…
Vorig jaar bestond de VVNF 50 jaar. De bedoeling was dit groots te vieren en dat is nog steeds het plan. Voorlopig gaat het bestuur ervan uit dat dat aan het einde van het jaar zal zijn.

Aangezien er geen oranjekrant verschijnt, dit jaar, zal het programma verschijnen in De Band, op Facebook en op de website.


www.vvnf.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant