Afbeelding

Kollumn | Gang

Algemeen Columns

Gang

Vorige week heeft de gemeenteraad in gang gezet om een heleboel geld beschikbaar te stellen voor het voetballen in ons dorp. In eerste instantie bedoeld voor de verzelfstandiging van de gruunen. Want in den beginne heeft men als voorwaarde gesteld dat beide clubs op eigen benen zouden moeten staan alvorens te beginnen met de voorbereidingen voor een eventuele fusie. Moar ja, wat is dat geld waard voor de gruunen als dit direct wordt gebruikt voor de nieuwe voetbalclub, de FC Dinxperlo? Niks. En als de blauwe en / of gruune leden eind november zouden besluiten (wat we niet hopen!!) dat het feest niet doorgaat wordt dit fusiegeld ook niet overgemaakt. Omdat er dan geen fusie komt. Klinkt logisch. Maar zou dat wel gebeuren als de gruunen besluiten zelfstandig te willen worden zonder fusie? Voor de goede gang van zaken is dit te hopen van niet, dan ben je weer terug bij af.

Beide clubs hebben al 62 jaar iets gemeen. Behalve het beoefenen van dezelfde sport is ook de oprichtingsdatum dezelfde: 10 maart. Zou men deze datum in 1956 bewust hebben gekozen? Of is het puur toeval dat net die tiende maart er één is uit 366? Die gangen kennen we niet.

En de contributie bij de nieuwe club? Mag best meer zijn dan de 25 cent voor de senioren en 15 cent voor de jeugd zoals in de vroege jaren twintig van de vorige eeuw. Per maand hoor, per maand.

Om toch nog iets van de historie van beide clubs blijvend zichtbaar te laten zijn zou je een 'gang van roem' kunnen inrichten in het nieuwe clubhuis. De Amerikanen hebben dat vertaald in 'hall of fame'. Foto's van vier of vijf gruune en eenzelfde aantal blauwe mensen die de clubs mede hebben opgericht en groot gemaakt. Met een korte beschrijving er bij zodat ook het nageslacht kan weten wie in het verleden de Dinxpèrse voetbalwortels (oranje….!) hebben geplant.

Het is aan de leden om op 30 november te beslissen of de FC Dinxperlo er zal komen. Een goede gelegenheid om de voorzet in te koppen: hou de gang er in voor één voetbalclub!

Hol ow goed!

H. Eurneman

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant